clanek-1
  • Ženy

  • 27.06.2019

Antonio Console novým trenérem žen

Po skončení sezóny se rozhodl svoji působnost v klubu ukončit Michal Kolomazník. Následně přijal nabídku hlavního trenéra žen SK Slavia Praha. Manažer ženského fotbalu Ondřej Havlas se v minulém týdnu domluvil na novém trenérském angažmá s trenérem z chlapecké mládeže Antonio Consolem.

Stejně jako v minulém roce vstoupí do přípravy s A týmem žen trenér z klučičí mládeže klubu. Roli hlavního kouče okusí Antonio Console, který je v ženském fotbale nováčkem. Antonio působí jako trenér v Dukle od roku 2015, kdy si prošel postupně žákovskými a dorosteneckými kategoriemi v roli asistenta. Trenérské kariéře se začal věnovat o rok dříve v rodné Itálii, konkrétně v akademii v Bari. Jako hráč má zkušenosti z italských divizí. Do Prahy se poprvé podíval v roce 2011.

Antonio Console: "Jsem velmi šťastný a nadšený, že jsem dostal možnost trénovat A tým žen Dukly. Velice děkuji Ondřeji Havlasovi za to, že mi dal tuto příležitost. Je to poprvé, kdy budu trénovat ženský tým. Jsem velmi motivovaný a opravdu chci začít tuto zkušenost. Barvy Dukly jsem měl na sobě 4 roky a s hrdostí se pokusím, co nejlépe reprezentovat Duklu a teď zejména ženský fotbal. Budeme se snažit hrát zábavný a efektivní fotbal, abychom přitahovali stále více pozornosti ženského fotbalového hnutí, které roste celosvětově. Jsem hrdý na svůj klub!"

K novému trenérovi se vyjádřil i manažer ženského fotbalu Ondřej Havlas: "Jsem velice rád, že jsem se s Antoniem dohodl velmi konkrétně a rychle na podmínkách. Smlouvu má podepsanou na 2 roky a věřím, že naváže na herní projev, který zde zanechal Michal. Kompletní složení realizačního týmu bude upřesněno do začátku letní přípravy. Přípravu do nového ročníku začínáme 15. července a čeká nás ještě hodně práce, ale věřím, že vše zvládneme. Tonymu přeji hodně úspěchů a rychlou adaptaci s ženským fotbalem."