clanek-1
  • WU9

  • 29.04.2019

Devátý dívčí turnaj škol vyhrála ZŠ Antonína Čermáka!

V neděli 28. dubna uspořádala Dukla Praha letošní první turnaj základních škol v dívčím fotbale a zájem byl obrovský. Stalo se již tradicí, že se snažíme propagovat dívčí fotbal také formou turnajů, které organizujeme pro základní školy, zejména z nejbližšího okolí. Letos jsme připravili turnaj poslední dubnovou neděli a dívky se skutečně bavily.

Dubnový turnaj jsme uspořádali v v areálu Dukly Praha na Julisce a tentokrát jsme do turnaje pozvali školy z okraje Prahy a také školy mimopražské. Své týmy postavily školy z Roztok, ze ZŠ Na Dlouhém Lánu, z dejvické školy Antonína Čermáka a účastnily se i dívky ze ZŠ Dědina.

Po předchozích zkušenostech jsme pravidla upravili tak, že za školy nesměly hrát dívky, které již trénují na Dukle. Aby jim to však nebylo líto a abychom turnaj zpestřili, oblékli jsme fotbalistkám z Dukly dresy a udělali z nich sedmý tým, jehož výsledky byly nesoutěžní. Úroveň škol byla rázem velmi vyrovnaná a na hřišti nebyl tým, který by výrazně přehrával ostatní. Všechny hráčky bojovaly se zápalem, jako by to byla jejich životní šance ukázat, co v nich je.

Turnaj jsme opět realizovali o víkendu a měli jsme trochu obavu, zda počasí vydrží. Nakonec se obavy ukázaly jako zbytečné. Informace, které jsme měli před turnajem, nám říkaly, že se dívky hodně těší a že podpora rodičů a škol je veliká. Také my jsme pro dívky připravili krásné ceny. Každá si zasloužila medaili a všechny týmy dostaly na památku pohár. Rodiče, hráčky i pedagogové, kteří se turnaje účastnily, odcházely spokojení s krásným prožitkem sportovního dopoledne. Věříme, že nejedna dívka okusí fotbal mezi dívkami a třeba si i vyzkouší, jaké je to hrát s dresem Dukly. Celý realizační tým a doufáme že i dívky ze škol se již těšíme na další podobnou akci, kde si můžeme zablbnout, zasportovat a užít zábavu s fotbalovým míčem.