clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.04.2019

Oplatíme Jablonci podzimní porážku?

Další náročný zápas má před sebou Dukla v neděli 14. dubna, od 15:30 nastoupí pod Ještědem proti Jablonci. Ten patří mezi nejlepší týmy letošního ročníku FORTUNA:LIGY a chtěl by se udržet na postu zajišťujícím Evropskou ligu.

Jablonec se nachází na 4. místě tabulky a má 45 bodů. Z posledních pěti utkání dvakrát zvítězil (3:0 nad Příbramí a 2:1 nad Teplicemi), dvakrát remizoval (0:0 s Jabloncem a 0:0 se Slováckem) a jednou prohrál (0:1 s Plzní). Tým trenéra Petra Rady má skvělou sezonu, podává vyrovnané výkony a stejně tak jako v této sezoně by si i v té příští mohl zahrát Evropskou ligu nebo její předkola, pokud si dobré výsledky udrží. Bodově se na něj však dotahuje nebezpečný Baník Ostrava, který má na 5. místě jen o 3 body méně. Jablonec je na druhém místě v tabulce ofenzivy, v sezoně nastřílel už 47 branek, jeho nejlepším střelcem je Martin Doležal s 10 přesnými zásahy.

Dukla se z posledního místa nepohnula, na kontě má 19 bodů a v zádech vysokou prohru 1:5 se Slavií. V zápase jsme přišli o útočníka Jana Holendu, který dostal červenou kartu a bude nám v Jablonci chybět. Dukla má před sebou těžký úkol – vytěžit z posledních tří zápasů před nadstavbou maximum a získat alespoň nějaké body.

Vzájemné statistiky zápasů Dukly s Jabloncem jsou poměrně vyrovnané, 6x se z výhry radovala Dukla, 4x Jablonec a 5x se remizovalo. Gólové skóre je 31:28 pro Duklu. Poslední střetnutí dopadlo však pro Duklu neslavně, Jablonec nás na Julisce porazil 6:2 (dukelské góly vstřelili Uroš Djuranovič a Jakub Podaný.

Nedělní zápas na jablonecké Střelnici bude pískat hlavní rozhodčí Ondřej Ginzel s asistenty Ondřejem Pelikánem a Jaroslavem Poživilem, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Klíma. Jako delegáti dorazí Petr Vysloužil a Zbyněk Rampáček.

Poslední utkání soupeře

FC Slovan Liberec - FK Jablonec 0:0

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný (73. Mara), Breite (C), Oscar, Malinský - Sýkora (56. Pešek) - Musa (84. Pázler).

FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman (C) - Jovović (Acosta), Trávník (88. Pilík), Považanec, Vatajelu (59. Kratochvíl) - Doležal.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FK Jablonec 2:6 (0:3)

Branky: 59. Djuranovič, 74. Podaný – 9. Masopust, 14. Doležal, 21. Trávník (pen.), 54. R. Acosta, 65. Hovorka, 86. Kratochvíl.

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič (C), Ďurica, Ostojič, D. Souček – Bezpalec (87. Krunert) – Douděra, Doumbia (33. Djuranovič),Tetour, Brandner (33. Schranz) – Podaný.

FK Jablonec: Hrubý – Hovorka, Holeš, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Masopust (22. R. Acosta, 77. Kratochvíl), Trávník, Považanec, Jovovič – Doležal (69. Chramosta).