clanek-1
  • A-tým

  • 11.09.2012

Hráči Dukly v reprezentaci U21

Jak jsme Vás již před časem informovali, do nominace reprezentační jednadvacítky pro kvalifikační utkání na Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let se dostali hned dva hráči Dukly Praha a každý navíc za jinou zemi. Jan Pázler reprezentoval Českou republiku a Lukáš Štetina Slovenskou republiku. Dnes Vám přinášíme informace o tom, jak si zmínění hráči v mezistátních utkáních vedli.

V prvním utkání české jednadvacítky, které se odehrálo v pátek 7. září 2012 na půdě Černé Hory, nastoupil Jan Pázler v základní sestavě a v utkání odehrál 61 minut, než ho nahradil Tomáš Wágner.  Česká republika si z Černé Hory dovezla bezbrankovou remízu 0:0, díky které si naši fotbalisté s předstihem zajistili účast v říjnové baráži o mistrovství Evropy v roce 2013.

V závěrečném duelu kvalifikace o postup na evropský šampionát se v pondělí 10.9.2012 Česká republika střetla v Jablonci nad Nisou s výběrem Walesu. "Lvíčata" nastoupila oproti utkání v Černé Hoře hned s osmi změnami v základní sestavě. Jan Pázler se dostal na hřiště v 75. minutě a byl tak u vysokého vítězství v poměru 5:0.

Český výběr tak vyhrál třetí skupinu, kdy v osmi zápasech získal 20 bodů, aniž by okusil hořkost porážky. Celkové skóre naší reprezentace se zastavilo na poměru 24:3. Češi budou při losu mezi sedmi nasazenými týmy a měli by se tak vyhnout papírově silnějším soupeřům. Jméno svého soupeře se dozvíme v pátek po losování ve švýcarském Nyonu, barážový dvojzápas se pak bude hrát 12. a 16. října.


Reprezentační výběr Slovenské republiky do 21 let ve svém prvním utkání v pátek 7.9.2012 zvítězil 2:1 nad do té doby neporaženým výběrem Francie a udržel si naději na postup do baráže. Lukáš Štetina odehrál celých 90 minut a po hrubém faulu na jeho osobu byl v 75. minutě vyloučen francouzský záložník Coquelin.

Lukáš Štetina odehrál celých 90 minut i ve včerejším utkání proti Kazachstánu a přispěl tak svým výkonem k vysokému vítězství 6:0.
Výběr Slovenska nakonec skončil na druhém místě deváté kvalifikační skupiny s 15 body a skóre 17:7. Jako jeden ze čtyř nejlepších týmů z druhých míst si pak zajistil postup do baráže.

Do baráže postoupilo celkem 10 vítězů kvalifikačních skupin a čtyři nejlepší celky z druhých příček. Těchto 14 týmů bude rozděleno do sedmi dvojic, ze kterých po vzájemných duelech vzejde sedm účastníků závěrečného turnaje Mistrovství Evropy, které se uskuteční 5. – 18. 6. 2013 v Izraeli. Osmým týmem tohoto šampionátu pak bude domácí Izrael.

Gratulujeme našim hráčům k tomuto úspěchu a děkujeme jim za reprezentování FK Dukla Praha!