clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.03.2019

Večer přivítáme souseda v tabulce

Po delší době se na Julisce hraje v páteční termín, dnes od 18 hodin hostíme Karvinou. Pro oba soupeře je nyní prioritou udržení v nejvyšší soutěži. Stadion se otevře v 17 hodin, přijďte Duklu podpořit ve veledůležitém boji o záchranu!

Situace v tabulce a neuspokojivý herní projev donutily Karvinou v tomto týdnu k výměně trenéra. V úterý oznámili odvolání Norberta Hrnčára, o den později se jeho nástupcem stal František Straka, který má za sebou trenérské působení ve Spartě, Slavii, Teplicích nebo Příbrami, v zádech má ale i zahraniční zkušenosti. V Karviné doufají, že je Straka vyvede z předposledního místa v tabulce, kde má nyní slezský celek 17 bodů.

Dukla má za sebou utkání ve Zlíně, které jsme prohráli 1:2 i vinou špatných rozhodnutí rozhodčích, kteří chybovali u obou vstřelených gólů Zlína, jak uznala i Komise rozhodčích při svém zasedání. Body už nám to však nevrátí, zbývá jen vzhlížet s nadějí k dalším zápasům, ve kterých se budeme potřebovat posunout na místa, které slibují alespoň účast v baráži o udržení v nejvyšší soutěži. Dobrou příležitostí bude právě souboj s Karvinou, kterou bychom výhrou mohli v tabulce přeskočit. "Očekáváme spravedlivý zápas pro oba týmy, který jdeme vyhrát. Chceme navázat na druhý poločas ve Zlíně a využít obrovské motivace, kterou v sobě máme z tohoto utkání. Změnou trenéra v Karviné se pro nás nic nemění,“ řekl k vzájemnému střetnutí trenér Roman Skuhravý.

Vzájemné zápasy nám docela svědčí, z pěti jsme třikrát vyhráli, jednu prohráli a jednou remizovali, gólové skóre je 9:5 pro Duklu.

Zápas povede hlavní rozhodčí Pavel Julínek s asistenty Markem Podaným a Matějem Vlčkem, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Klíma. Jako delegáti jsou nominovaní Miroslav Poklop a Karel Vidlák. 

Poslední utkání soupeře

MFK Karviná - Bohemians 1905 0:3 (0:2)

Branky: 3. Koubek (Vaníček), 35. Dostál, 45+2. Hůlka (Bartek).

MFK Karviná: Berkovec - Čolič, Krivák, Rundič, Djordjevič - Moravec, Faško (46. Budínský), Bukata - Ba Loua (46. Lingr), Wágner, Guba (60. Smrž). 

Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Vacek (64. Jindřišek), Levin, Bartek - Reiter, Koubek (75. Nečas), Vaníček (58. Vodháněl).

Poslední vzájemné utkání

MFK Karviná - FK Dukla Praha 0:2 (0:0)

Branky: 64. Ďurica, 90+3. Bilovský. 

MFK Karviná: Berkovec – Čolič (80. Krivák), Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Mertelj, Budínský – Ba Loua, Suchan (66. Guba), Letić – Wágner (46. Ramírez).

FK Dukla Praha: Rada – Bezpalec, Raspopovič (82. Ostojič), Ďurica – Miloševič (C), Doumbia, Tetour (77. Bilovský), Souček (88. Chlumecký), Brandner – Djuranovič, Schranz.