clanek-1
  • Rozhovory

  • 28.02.2019

Róbert Kovaľ: Olomouc přijede v dobrém rozpoložení

Pětadvacetiletý záložník Róbert Kovaľ strávil minulý rok na hostování ve slovenských Michalovcích a v Českých Budějovicích, na zimní přípravu se vrátil do Dukly, kde se trenérovi Skuhravému natolik zalíbil, že ho přesvědčil, aby v Dukle zůstal. Od začátku jara je v základní sestavě a doufá, že se mu bude dařit.

Robe, byl jsi po Liberci hodně zklamaný?
Zklamaní jsme byli všichni, protože ve dvou prvních zápasech jsme ukázali, že fotbal hrát umíme, v Liberci to ale chtělo důraz na agresivitu a to jsme nezvládli. Prohrávali jsme souboje, Liberec nás úplně přehrál a zaslouženě zvítězil. Nepředvedli jsme výkon, jaký bychom si představovali.

Je pravda, že na Spartu a Baník se každý snadno namotivuje, ale pak je tendence podcenit tabulkově slabší soupeře?
To si nemyslím, my v naší situaci nemůžeme podceňovat nikoho, musíme hlavně sbírat body a soustředit se na každý zápas. Nemyslím si, že došlo k nějakému podcenění.

Jakým bude Olomouc soupeřem?
Těžkým, protože i v minulých sezonách jsme viděli, že jsou fotbalové mužstvo. Fotbalovost jim teď moc nejde, takže přizpůsobili a zjednodušili hru, dali důraz na agresivitu a najednou sbírají body, na jaře už jich udělali 6, což jim můžeme leda závidět. Přijedou ve velmi dobrém rozpoložení a nemají co ztratit. Čeká nás velmi těžký zápas.

Pomůže nám domácí prostředí?
Doufám, že ano, že přijdou diváci a podpoří nás, tak jako proti Baníku a proti Spartě, kdy byla pěkná atmosféra. Spolu to dotáhneme do vítězného konce.

Ty osobně jsi v Dukle po návratu z hostování velmi rychle zapadl do základní sestavy, jak se tu cítíš?
Cítím se dobře a jsem rád, že jsem se vrátil. Nejprve jsem hostoval na Slovensku, pak v Českých Budějovicích. Tohle je první liga, což je pro každého hráče větší lákadlo. Každým dnem se tady cítím lépe, doufám, že to bude i pokračovat.

Sedí ti herní styl trenéra Romana Skuhravého?
Ano, moc. Je vidět, že nás všechny tréninky baví, mě zrovna tak. Myslím, že i svou hrou zapadám do koncepce.