clanek-1
  • Klub

  • 08.02.2019

Dukla na rozcestí

Stojíme na prahu jarní části sezony 2018/2019 a musíme se nutně ohlédnout na cíle, které jsme si kladli před jejím zahájením v létě minulého roku. Tím cílem bylo hrát uprostřed tabulky, bez starostí o udržení v nejvyšší soutěži. Tento cíl s pravděpodobností hraničící s jistotou splněn nebude. Jaro zahajujeme na posledním místě ligové tabulky, v postavení, které Dukla Praha od návratu do první ligy v roce 2011 nepoznala. Rozhodlo o tom úvodních sedm porážek za sebou. Zápasem s Baníkem Ostrava tedy začne boj o záchranu, během něhož bude Dukla čelit historické výzvě. Ještě žádnému klubu, který ztratil prvních sedm zápasů, se prvoligovou příslušnost udržet nepodařilo. Kladno i Rudá hvězda Cheb nejvyšší soutěž opustily.

Věřím, že hráči, trenéři i funkcionáři udělají vše, co bude v jejich silách, aby si Dukla Praha první ligu udržela i pro příští ročník. O našich fanoušcích nepochybuji, prokázali svoji lásku ke klubu mnohokrát a podporovali mužstvo až do konce i v zápasech, kdy to vzhledem k našemu výkonu muselo být pro ně opravdu těžké.

Mimořádnou pozornost věnujme naší mládeži. Je to budoucnost klubu a věřme, že na úspěchy loňského ročníku naváže i letos. Juniorka pojede reprezentovat Duklu na turnaj do Viareggia, který se bude konat v březnu. Je to mimořádně prestižní turnaj, který Dukla Praha v historii 6x vyhrála, a právě tolikrát získala i populární trofej, karnevalového šaška. Turnaj je doménou italských klubů, zejména Juventusu, Interu a AC Milán. Ze zahraničních klubů jedenkrát vyhrály pouze Partizán Bělehrad, Anderlecht Brusel a v roce 1954 Sparta Praha.

Doufáme, že se nám v této sezoně podaří naplnit memorandum o spolupráci s Městskou částí Praha 6, které zatím bylo mrtvým dokumentem, a že najdeme větší pochopení pro naši práci pro rozvoj českého sportu i u vrcholných orgánů Ministerstva obrany, jejichž objekty jako nájemce užíváme a také do nich v rámci našich možností investujeme nezanedbatelné finanční částky.

Spojme síly, abychom se všichni na počátku příští sezony mohli na Julisce potkat jako účastníci elitní fotbalové soutěže této země.

Ing. Bohumil Paukner
Předseda představenstva FK Dukla Praha