clanek-1
  • WU19

  • 08.01.2019

WU18: Dorostenky začaly přípravu na jarní část

V pondělí 7. ledna se k prvnímu tréninku sešly všechny dorostenky. V tréninkovém centru mládeže na Ruzyni byl pro ně připraven první program, kterým zahájily zimní přípravu v roce 2019.

Tým se sešel v počtu 28 hráček, kádr byl přes zimu hodně živý, některé hráčky ukončily spolupráci s klubem, naopak již k prvnímu dni se hlásila na Ruzyni Zuzana Bohatová, která přichází na půlroční hostování z pražské Sparty a do tréninkové procesu dorostenek se také budou zapojovat nejtalentovanější starší žákyně. Další změny jsou stále otevřené, všechna jednání probíhají.

Kromě změn v hráčském kádru nastaly i změny trenérské. Realizační tým opouští Tomáš Dostál a Michaela Rašková, kterým tímto děkujeme za vynaložené úsilí pro klub a přejeme mnoho úspěchů jak v osobním, tak profesním životě. Současné trenéry Jakuba Kowolowského a Barboru Boušovou doplňuje hráčka A-týmu Kristína Košíková a trenérka Alena Voborníková, která bude mít na starost kompenzaci hráček. Kompletní realizační tým to ještě není, další vyjednávání probíhají.

Dorostenky také odehrají přípravná utkání a pojedou na zimní soustředění do Ústí nad Orlicí, které je čeká na konci ledna. Před ním odehrají dvě modelová utkání, triple turnaj s Bohemians 1905 a přípravný zápas s Brnem Horními Heršpice. Během soustředění je čekají na závěr prvního měsíce dvě utkání s Pardubicemi.

Po návratu do Prahy se budou připravovat převážně v domácím prostředí. Zkraje února se střetnou se Spartou WU15 a výběrem čínské univerzity WU16, dále odehrají utkání 2x s ABC Braníkem, přivítají ženský tým Dobrého Pole a nakonec odehrají triple turnaj s Viktorií Plzeň a Pardubicemi. Završit přípravu by měly se staršími žáky Velvar U15.

Start ligy je plánován na víkend 9.-10.3. na domácí půdě proti 1. FC Slovácko.

Kompletní a aktuální termíny a časy zápasů najdete na těchto odkazech:
WU18 A: https://fkdukla.cz/zapas.asp?sezona=2019Z19
WU18 B: https://fkdukla.cz/zapas.asp?sezona=2019Z19B