clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.12.2018

Ivan Ostojič: Potřebujeme bodovat naplno

Poslední zápas roku – to bude sobotní duel se Slováckem. Pro Duklu bude velmi důležitý, po prohraném zápase s Příbramí jsme totiž opět na posledním místě tabulky. Ivan Ostojič věří, že jeho tým utkání zvládne za tři body.

Čeká nás poslední zápas roku, upínáte k němu naděje?
Samozřejmě. Potřebujeme bodovat, a potřebujeme bodovat naplno, obzvlášť po té prohře, která se stala minulý pátek. Na ten zápas musíme zapomenout a co nejlépe se připravit na Slovácko.

Jak bys Slovácko charakterizoval?
Je tam hodně zkušených hráčů, kteří tvoří osu týmu, to hraje pro ně. Znají se společně dlouhé roky a v posledních zápasech ukázali kvalitu. Určitě se projevil i nový impuls v podobě příchodu trenéra Martina Svědíka, viděli jsme, že Slovácko z posledních tří zápasů dva vyhrálo, jsou v dobrém rozpoložení.

Byli jste z výsledku utkání s Příbramí hodně zklamaní?
Ano, vedli jsme 1:0 a pak jsme ho ztratili. Byl to pro nás velmi důležitý zápas, měli jsme ho zvládnout a po prvním góle si ho pohlídat, bohužel přišla penalta a pak Příbram získala vedení. Nezbývá nám nic jiného než pokračovat dál a věřit, že budeme bodovat příště a že se zvedneme.

Za námi je 18 ligových kol, jaký to byl pro Duklu podzim?
Jednoznačně ne ten nejlepší, jaký mohla Dukla zažít. Jarní část bude velmi, velmi důležitá, musíme hodně pracovat a být jednotní, abychom to zvládli a udrželi klub v první lize.

Čím to je, že se nám na podzim nedařilo?
Skoro celou dobu jsme byli na posledním nebo předposledním místě, táhne se to s námi od začátku. Sešlo se víc okolností, ale je to především velmi těžké psychicky. Když jsme prohráli těch sedm zápasů v řadě, bylo to opravdu hrozné, udržet si v této situaci dobré rozpoložení je takřka nemožné, ale jsme sportovci, tohle známe, zvládneme to.

Jak se s tlakem vypořádat?
Hlavně musíme držet pohromadě jako tým. Musíme ukázat charakter a táhnout za jeden provaz.

Pomůže nám zimní pauza?
Měla by. Budeme si moct odpočinout a vypnout od fotbalu a na druhou stranu se pořádně připravit a potrénovat.