clanek-1
  • Jednorázové projekty

  • 11.12.2018

Dukla přihrává: Pomáháme azylovému domu pro muže

Před Vánocemi je hezkou tradicí pomáhat těm, kteří v životě neměli štěstí a dostali se do těžké životní situace. Dukla letos navázala spolupráci s azylovým domem pro muže. Věříme, že se nebude jednat jen o pomoc předvánoční, ale že budeme pomáhat během celého roku a dlouhodobě.

K srdci klíč je azylový dům pro muže provozovaný stejnojmennou obecně prospěšnou společností. Zaměřuje se na pomoc osobám v krizových životních situacích, spojených zejména se ztrátou bydlení a střechy nad hlavou. Podporuje muže bez domova při řešení jejich tíživé životní situace. Prostřednictvím sociálního poradenství, poskytnutím dočasného ubytování, stravy a individuálním přístupem jim pomáhá nalézt hodnoty, které ztratili. Zejména střechu nad hlavou, odpovídající práci a lidskou důstojnost.

Dukla je ze všeho nejvíce lokální rodinný klub, proto soustředí pozornost především na dění ve svém blízkém okolí. S azylovým domem, který sídlí na ulici Antonína Čermáka, jsme skoro sousedé, i proto nám dává smysl ho podpořit. Minulý týden jsme klienty pozvali poprvé na fotbal, doufáme, že je na tribunách Julisky budeme vídat častěji.

Dukelský A tým a zaměstnanci klubu právě pořádají sbírku pánského oblečení, které azylovému domu věnují. Do sbírky se mohou zapojit i fanoušci. Klienti vítají nepoškozené, čisté oblečení. Asi každý z nás má v šatníku něco, co už nenosí, co mu nesedí nebo se prostě přestalo líbit. Není nic snadnějšího než probrat skříň, takové kousky vyřadit a poslat dál někomu, komu udělají radost. Určitě se neztratí ani pánské kosmetické potřeby. Věci pro azylový dům můžete nosit do příštího úterý do naší kanceláře na adresu Na Markvartce 12, celý rok rovnou do azylového domu na adresu Antonína Čermáka 85/4.