clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.12.2018

Je tu předposlední zápas roku

Zítra se rozloučíme s Juliskou pro rok 2018. Naši fotbalisté se utkají s Příbramí, motivace je u obou celků stejná: posunout se do středu tabulky. Očekáváme tedy tuhý souboj!

Náš páteční soupeř 1. FK Příbram se po skvělém startu soutěže poněkud zasekla, svou roli na tom jistě hrají i změny v kádru. Přišla o dva střelce – Jan Matoušek přestoupil do Slavie, Miroslava Slepičku zase vyřadilo ze hry dlouhodobé zranění. Středočeši se nacházejí na 13. příčce a mají 16 bodů, nejsou tedy příliš vzdáleni od Dukly. V posledním zápase prohrála Příbram 0:2 s Baníkem Ostrava. Tým vede trenér Josef Csaplár, který s ním v minulé sezoně postoupil zpět do první ligy.

Předposlední Dukla má bodů 15, v posledním zápase získala jeden bod po bezbrankové remíze v malém pražském derby s Bohemians. Vzpomínky na první vzájemné utkání s Příbramí v této sezoně nemáme pozitivní, prohráli jsme tam 0:4. Atmosféra v týmu Dukly je ale nyní dobrá, bodovat se nám podařilo v posledních třech zápasech. Pozitivem bude pro páteční utkání návrat obránce Jána Ďurici, kterému už vypršel třízápasový trest. Od úspěchu posledních dvou utkání roku se bude odvíjet situace Dukly v zimní pauze – bylo by určitě příjemné přezimovat výš, než na 15. místě a vylepšit si pozici do jara.

Historie vzájemných střetnutí Dukly a Příbrami je vyrovnaná, každý z týmů si připsal 4 výhry, 4 prohry a 5 remízových výsledků. Gólové skóre je 19:15 pro Příbram.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Petr Ardeleánu s asistenty Jakubem Hrabovským a Jaroslavem Poživilem, čtvrtou rozhodčí bude Jana Adámková. Z delegátů byli nominováni Miroslav Svoboda a Petr Kolbaba. 

Poslední utkání soupeře

1. FK Příbram - FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 39. Hrubý, 90. Stáňa.

1. FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Rezek, Květ (61. Mingazov), Hlúpik (46. Keita), Průcha, Voltr (75. Pejša) - Fantiš.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář (55. Procházka), Stronati, Fleišman – Jirásek (77. Stáňa), Jánoš, R. Hrubý , Holzer – O. Šašinka (74. Baroš), J. Šašinka.

Poslední vzájemné utkání

1. FK Příbram - FK Dukla Praha 4:0 (0:0)

Branky: 53. Skácel, 55. Slepička, 78. Matoušek, 79. Fantiš.

1. FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Květ, Kilián – Hlúpik (80. Soldát), Matoušek, Rezek (67. Fantiš) – Slepička (68. Keita).

FK Dukla Praha: Rada – Podaný, Bezpalec, Chlumecký, Miloševič – Brandner (67. Holenda), Holík, Hanousek, Bilovský (67. Doumbia) – Štursa (58. Douděra), Schranz.