clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 22.11.2018

V pátek opět hostímeTeplice

Týden od pohárové porážky 1:3 vyzveme Teplice na Julisce znovu. Ligové utkání 16. kola odstartuje v 18.00, Dukla má svému soupeři co vracet. Svěřenci trenéra Skuhravého se budou snažit o lepší výkon i výsledek. Stadion se otevře v 17.00.

Teplice odjížděly v pátek z Prahy v dobré náladě a s postupem do čtvrtfinále MOL Cupu. Všechny tři góly nastřílel Martin Jindráček, který si přivezl výbornou formu. V lize se Severočeši nacházejí na 10. místě, v bezpečném středu tabulky, a mají 16 bodů. Případné vítězství by jim upevnilo pozici, s blížící se zimní pauzou přikládají Teplice zápasu s Duklou velkou důležitost. Trenér Stanislav Hejkal bude mít oproti minulému týdnu volnější ruku při výběru sestavy, protože se mu do kádru po reprezentační pauze vrátili reprezentanti a také hráči z marodky.

Dukla s výsledkem z minulého pátku nemohla být spokojená, v pátek proto doufá v nápravu. Udržet ligovou příslušnost je pro nás prioritou a pokud v pátek vyhrajeme, mohli bychom se posunout z posledního místa tabulky. Na kontě máme 11 bodů. "Nejraději bych před tímto zápasem neříkal nic a přál bych si, abychom odpověděli pátečním výkonem. Všichni silně vnímáme roztrpčení z pohárového zápasu, ale vše, co se děje má své důvody. Náš cíl se nemění – tím cílem je zachránit Duklu pro ligu a za tím jdeme. V našich silách je Teplice porazit," řekl Roman Skuhravý.

Teplice vycházejí lépe ze vzájemných ligových statistik. Historicky vyhrály 7x, 3x se remizovalo a 5x vyhrála Dukla. Gólové skóre je ale 23:22 pro Duklu.

Hlavním rozhodčím utkání bude Ondřej Ginzel s asistenty Miroslavem Fišerem a Ondřejem Černým, čtvrtým rozhodčím bude Jan Váňa. Delegáty budou Ing. Miroslav Tulinger a Michal Brutar. 

Poslední utkání soupeře

FK Teplice - SK Sigma Olomouc 0:0

FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka – Žitný (46. Kučera), Ljevaković (C) (84. Jindráček), Král, Hora – Trubač (46. Luts), Vaněček. 

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (87. Lalkovič), P. Dvořák (62. Texl), Kalvach, Houska, Falta – Plšek, Nešpor (90+2. Yunis). 

Poslední vzájemné utkání

FK Teplice - FK Dukla Praha 5:2 (2:0)

Branky: 19. a 79. Vaněček, 49. a 55. Hora, 38. Vondrášek – 65. Schranz, 89. Holík. 

FK Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevakovič (C), Kučera – Trubač (46. Moulis), Hora, Žitný (62. Luts) – Vaněček (83. Červenka).

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Ostojič, Chlumecký, Podaný – Holík, Tetour, Hanousek (C) (56. Schranz), Douděra – Holenda (76. Bilovský), D. Breda (46. Štursa).