clanek-1
  • WU9

  • 20.11.2018

První letošní nábor proběhl na základní škole T.G. Masaryka na Ruzyni

Ve středu 14.11. proběhla na ZŠ TGM na Ruzyni první letošní náborová akce, která byla pro 1.-3. třídu. Sportovního dne se účastnilo téměř 30 děvčátek, která tak okusila fotbalové hry.

Po delší době zavítaly trenéři Dukly do základní školy, kde ukázaly, že fotbal není jen o „čutání“ do míče, ale také pohybové průpravě, dětských hrách a další zábavě s tímto sportem spojenou. Trénink začal koňskými dostihy a cvičeními v organizovaném chaosu. Dívky musely prokázat, jak jsou rychlé, obratné, ale i silné. Následovaly zábavné slalomy a vedení míče rukama, nohama, hlavou, střelba do branek, přetahování a nakonec reakční hry.

Ve druhé vyučovací hodině byl pro holky připraven turnaj, kde dávaly góly, vyzkoušely si, jaké je to hrát zápas s dresem a v neposlední řadě si užily radost spojenou s touto hrou. Děvčata prokázala obrovskou chuť a nasazení, fotbalový den si užila a po konci celého turnaje si také odnesla diplom.

Děkujeme paní ředitelce a celé škole za možnost uspořádání této sportovní akce, všem děvčatům za jejich účast a trenérům za přípravu tohoto dne.