clanek-1
  • WU11

  • 20.11.2018

WU11 – Úspěchy na turnaji v Třebeši

O víkendu si naše dívky zahrály na halovém turnaji v Třebeši. Hrály se dvě samostatné kategorie podle ročníku 2009 a 2008 a naše Duklačky získaly dvě 3. místa a individuální ceny pro brankářky.

Fotbalový turnaj pro dívky 2009

Dopolední část turnaje byla určená dívkám ročníku 2009. Holky si musely ráno přivstat, protože turnaj začínal již v osm hodin a cesta z Prahy je dlouhá. Drobná ospalost, a nezvyk na halový povrch, nás trápila celé první utkání s dobře hrajícím Hradcem Králové. Duklačky byly bohužel málo důrazné v osobních soubojích a všude byly o kousek později. Úvodní utkání tak prohrály, ale naštěstí je to spíše probralo, než aby je to zlomilo.

Druhé utkání bylo výrazně lepší. Proti Krásné Studánce holky zabraly a začaly hrát mnohem lépe. Ve velmi pěkném zápase jsme nakonec zvítězily a získaly první body. Ve třetím utkání na nás čekala Sparta. Pomalu se již stává tradicí, že zápasy se Spartou jsou plné emocí a drsných zákroků, ale tento zápas byl v mnohem klidnější atmosféře. Týmy odehrály velmi pěkné utkání plné technických prvků a krásných akcí na obou stranách. Sparta však byla lepší a zápas vyhrála.

O našem konečném umístění rozhodovaly následující dva zápasy s domácími. Třebeš měla dva týmy a bylo vidět, že jsou naše dívky o trošičku zkušenější. Oba zápasy jsme s přehledem vyhráli a získali tak konečné krásné třetí místo. Kačka Voříšková k tomu všemu dostala ocenění „Nejlepší brankářka turnaje“ k čemuž přispěly zejména její odvážné výpravy na polovinu soupeře a góly, které jako brankářka dokázala soupeřkám nastřílet.

Sestava: Ziková Amálka, Gajzlerová Lenka, Veselá Nikita, Čížková Lucie, Voříšková Kateřina, Abubakr Abdelmagidov Razan

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: "Musím pochválit holky, že se snažily a bojovaly. Předvedly velmi pěkné akce a neustále se zlepšují. Turnaj je bavil a bavil i rodiče a to je dobře. Všem děkuji, že si ráno přivstali a přišli takto pěkně reprezentovat svůj klub. "

Turnaj fotbalistek ročníku 2008

Hned po obědě hrály svůj turnaj o rok starší hráčky a začaly mnohem lépe. V úvodním utkání proti Třebeši se dvěma rychlými góly dostaly do vedení a svůj první zápas vyhrály.

Druhé utkání bylo proti Spartě. Tradiční rival z podzimní části ženské ligy se do nás pustil s velkou energií, ale z prvního gólu se radovaly naše hráčky. Velmi dobrým přístupem k protihráčkám nedaly Spartě na úvod šanci a přitom samy otevřely skóre utkání. Utkání se pak přelévalo z jedné strany na druhou a na obou stranách byla vidět chuť po vítězství. Nakonec se trefila i Sparta a vyrovnávací gól nás trochu srazil, čehož soupeř využil ještě jednou. Naše holky se nechtěly s prohrou smířit a vytvořily velký tlak, ale času bylo málo. Spartě se letos již podruhé podařilo otočit utkání s Duklou a i tentokrát nás obrala o body.

Třetí utkání bylo jedno z nejhezčích na celém turnaji. Náš zápas s Krásnou Studánkou byl opět plný krásných fotbalových akcí a jen díky našim chybám se soupeř dostal do dvoubrankového vedení. Duklačky se však nadechly k velkému obratu a po snížení také vyrovnaly. Skóre 2:2 se následně již neměnilo, i když šancí bylo ještě mnoho na obou stranách.

V dalším utkání Trutnov porazil vysoko Spartu 5:0, což bylo velké překvapení turnaje, ale také známka toho, že to hned v dalším utkání nebudeme mít lehké. Naše hráčky však do zápasu vstoupily velmi soustředěně a opět s velkým nasazením. Soupeřky z Trutnova před svou bránu moc nepouštěly a zápas jsme nakonec 2:1 vyhráli.

Poslední utkání s Plzní mělo velký dopad na naše umístění v tabulce a holky si s tím poradily velmi dobře. Plzeň výrazně přehrály a bez inkasovaného gólu čekaly na vzájemné utkání Trutnova a Krásné Studánky. Pokud by Studánka získala aspoň bod, byl by náš tým druhý. Bohužel se tak nestalo a s jednou jedinou porážkou v turnaji skončila Dukla na krásném třetím místě. Gabča Sobotková si odnesla cenu za nejlepší brankářku. Díky svým zákrokům a dobré obraně, dostala jen 6 gólů za celý turnaj.

Sestava: Kárová Anežka, Lauková Adriana, Herejtova Adéla, Makovičová Hana, Šimková Liliana, Dvořáková Eliška, Sobotková Gabina, Štěchová Bára, Norlin Ella

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: "V hodnocení starších dívek budu možná přísnější, ale co se mi nejvíce líbilo, bylo to, že se chovaly jako tým. Všichni viděli, že to je tým, který na hřišti táhl za jeden provaz a nikdo nic nevypustil. I v kabině se holky chovaly jako tým a to mne moc těší. Co se týče hry, tak bych rád viděl více pohybu bez míče i více klidu v některých situacích. Nebát se přejít přes hráčku a pak dobře zakončit nebo nahrát. Když už se povede situace jedna na jednu, tak není komu přihrát. Individuální chyby nás v tomto turnaji stály moc sil, ale i umístění. Teď nás čeká dívčí zimní liga, kde musíme na sobě pracovat. Holky se lepší, je to vidět a věřím, že další úspěchy se dostaví, dobré je, že snažíme hrát technicky a po zemi a nenakopáváme balóny dopředu na náhodu. "