clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 28.09.2018

Zlín prověří Duklu v sobotu odpoledne

Desáté kolo FORTUNA:LIGY znamená pro Duklu domácí zápas se Zlínem. Ten nad námi v novodobé historii ještě ani jednou nezvítězil, náš A tým ale ví, že na historické statistiky se nelze spoléhat, protože náš soupeř letos oslňuje skvělou formou. Zápas začne v 15.00.

Fastav Zlín, momentálně čtvrtý tým ligové tabulky, vstoupil do sezony parádně. V devíti kolech nasbíral 19 bodů, prohrál pouze dvakrát. Pod koučem Michalem Bílkem, který přišel před sezonou, se mu daří v ofenzivních i defenzivních ukazatelích. V 9. kole sice zlínští prohráli doma 1:2 s Baníkem Ostrava, spravili si ale chuť ve 3. kole MOL Cupu, v němž rozstřílel divizní Slavičín 9:3, přičemž už po prvním poločase to bylo 6:1. Na Julisce budou chtít vyhrát a zlomit historickou bilanci.

Dukla v 9. kole taky nebodovala, z Olomouce odjela s prohrou 0:1, když se nám opět nedařilo proměňovat šance. „Jsme v situaci, která není úplně jednoduchá, ale může být pro nás všechny hodně důležitá, pokud ji zvládneme. Hráči tvrdě pracují a dělají vše pro zlepšení ve všech směrech. V podstatě není důležité, s kým hrajeme, ale jak dokážeme prodat, co v nás je. Zlín zažívá úžasný vstup do sezony a zcela zaslouženě je tam, kde je. V rozestavení se třemi obránci má velice dobře propracovanou obrannou fázi a přechod do vysokých útočníků, kteří jsou silní v soubojových situacích. Moc se mi líbí forma Matějova, Jiráčka a obou útočníků. Osobně bych si přál, abychom se prezentovali větší agresivitu v útočné fázi,“ říká před střetnutím se Zlínem trenér Dukly Roman Skuhravý.

Vzájemné statistiky jsou poměrně jednostranné, Dukla ze 6 zápasů vyhrála 4x, dvakrát se remizovalo. Gólové skóre je 7:3.

Sobotní zápas bude řídit Ondřej Lerch s asistenty Ivo Nádvorníkem a Lucií Ratajovou, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Klíma. Jako delegáti byli nominováni Jaroslav Melichar a Václav Hartman. 

Poslední utkání soupeře

FC Fastav Zlín - FC Baník Ostrava 1:2 (0:0)

Branky: 83. Beauguel - 62. Baroš, 65. Pazdera.

FC FASTAV Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajić - Matejov, Holík Lukáš (55. Hronek), Podio, Jiráček (82. Železník), Bartošák (76. Holík Libor) - Beauguel, Poznar.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (85. Procházka), Holzer – Baroš (C) (75. O. Šašinka), Diop (90+3. Mešaninov).

Poslední vzájemné utkání

FC Fastav Zlín - FK Dukla Praha 1:1 (0:0)

Branky: 73. Hronek – 62. Tetour.

FC Fastav Zlín: Dostál – Kopečný (67. Ekpai), Hnaníček (C), Gajič, Matejov – Hronek, Jiráček – V. Vukadinovič (82. Džafič), Mehanovič, Holzer – Beauguel (46. Traoré).

FK Dukla Praha: Rada (C) – Podaný, Jiránek, Ostojič, Miloševič – Tetour, Holík (84. Doumbia), Bilovský – Koreš (89. Schranz), Holenda, Brandner (74. Djuranovič).