clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.09.2018

Uroš Djuranovič: Týmový duch šel nahoru

Svůj první gól v sezoně vstřelil v neděli do sítě Liberce Uroš Djuranovič. Když jeho spoluhráč Ivan Schranz proměnil v 89. minutě penaltu, Dukla zvítězila 2:0 a připsala si do tabulky první tři body. Radost černohorského útočníka z vítězství byla spontánní a neskrýval ji ani před novináři. Z hlediště Djuranoviče sledovala manželka se dvěma dcerami, tu starší si vzal nedělní střelec i na rozhovor.

Jak si ceníš dnešního vítězství?
Dnes to pro nás byla velmi důležitá výhra. Čekali jsme, že to bude tvrdá hra, Liberec je dobrý tým, který umí hrát, o to víc si vážíme toho, jak to dopadlo. Po sedmi kolech bez jediného bodu jsme dokázali porazit dobrý Liberec a získat hned tři.

Tvůj gól padl z prví střely Dukly, jsi rád, že se protrhla naše ofenzivní smůla?
Jo, je to velká úleva. Měli jsme v poslední době problémy se střílením gólů, i když jsme se vážně snažili a makali jsme na tom v trénincích. Tuto sezonu to bylo ofenzivně dost slabé. Myslím ale, že s novým koučem dostal tým také nový impuls a povzbuzení. Věřím, že v dalších zápasech už to bude jenom lepší.

Co se změnilo s příchodem Romana Skuhravého?
Vlastně je to celkově jiné, efekt změny se prostě projevil pozitivně. Každý trenér má nějakou svou vizi, kterou chce přenést, a hráči to musejí začít vnímat. Je tu nový trenér a s ním nový náboj, týmový duch šel nahoru, myslím, že budeme hrát i lepší fotbal a budeme konečně vyhrávat. Dnes to byl důležitý začátek.

V ostrém zápase prvně nastoupily dvě nové posily, stopeři Ján Ďurica a Nikola Raspopovič. Co na ně říkáš?
Proti Liberci odvedli skvělou práci, to museli vidět všichni. Oba jsou urostlí a silní, herně velmi dobří. Nikola je srbský hráč, který umí být hodně důrazný a emotivní, a Ján Ďurica? To je jméno, které hovoří samo za sebe. Je skvělé je mít v týmu.