clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 10.09.2018

S novým trenérem na Liberec

V neděli 16. září odehraje náš A tým domácí utkání se Slovanem Liberec, zápas začne na Julisce v 15.00. Dokáže se Dukla pod novým trenérem konečně zvednout?

Dalším soupeřem pro domácí zápas bude v 8. kole FORTUNA:LIGY Slovan Liberec, který se nachází na 8. místě tabulky. Svých deset bodů za aktuální sezonu nasbíral za 4 remízy a 2 výhry, prohrál jen jednou, a to s mistrovskou Plzní. A tým Liberce posílilo před sezonou celkem 7 hráčů, další 2 přišli už do rozjetého ročníku. Mezi nejzajímavější jména patří dvaadvacetiletý záložník Rolando Aarons původem z Jamajky, který přišel minulý týden do Liberce na roční hostování z Newcastle United. Hrál také za anglickou fotbalovou reprezentaci do 20 let. Na klubové úrovni působil v italské Veroně. 

Libereckému týmu pod vedení Zsolta Horynáka se letošní sezona nedaří podle představ. Jednobodovými zisky se drží v polovině tabulky FORTUNA:LIGY. Do sezony vstoupil výhrou 1:0 v utkání s Karvinou, hned v dalším kole s Viktorií Plzeň se ale libereckým nepodařilo skórovat, kvůli čemuž prohráli 1:0. Třízápasová série remíz začala s Teplicemi. V utkání, které skončilo 2:2, se trefili Jan Pázler a Petr Ševčík. Remíza 1:1 přišla také v utkání s Opavou, kdy oba góly padly až v půli druhého poločasu, střelcem toho libereckého byl Roman Potočný. Páté kolo odehrál tým z Podještědí s Bohemians a opět to bylo za remízu. Sérii jednobodových zisků liberečtí prolomili až v 6. kole s Příbramí, střelci Malinský, Potočný a Oršula zařídili zatím nejvyšší letošní výhru 3:1. Bez gólu se obešlo poslední odehrané kolo s Baníkem Ostrava. 

Dukla je po 7 kolech na posledním místě tabulky. Před reprezentační pauzou se představila na půdě pražské Sparty, kde prohrála 0:2, stejným skóre skončilo také naše předešlé utkání s Baníkem Ostrava. V minulém týdnu vedení sáhlo ke změně trenéra a odvolalo Pavla Drska, kterého nahradil Roman Skuhravý. Ten pár dní předtím oznámil svůj konec na lavičce Opavy, protože chtěl mít blíže k rodině do Jablonce. Dukle by měl pomoci ze sestupových vod, kde se po neúspěšném začátku sezony nachází. Roman Skuhravý slavil s Opavou v minulé sezoně postup do první ligy a také do finále MOL Cupu. Příchodem do Dukly se vrací do známého prostředí. V minulosti totiž působil u dukelského mládeže – v sezoně 2014/15 byl hlavním trenérem našeho staršího dorostu U19.

Skuhravý vedl náš tým poprvé do zápasu v reprezentační pauze během přípravného utkání s Norimberkem. S celkem z první německé Bundesligy jsme prohráli 0:4, kvůli široké marodce byl náš tým doplněn o hráče z juniorky. „Dnes nejde o výsledek, jsem rád, že jsem měl možnost vidět hráče po dvou dnech tréninku v zápase. Jsem spokojen s tím, jakým způsobem jsme řešili rozehrávku, byly tam ale vidět chyby a rozdíly mezi týmy. Na šance to bylo 6:4 pro Norimberk, ale oni z toho 4 proměnili a my ne. Je to pro mě teď hrozně hektické, potřebuji hráče co nejrychleji poznat, tak, abychom mohli v zápase s Libercem bojovat o tři body. Jsem přesvědčen, že se nám povede tým nachystat,“ řekl po přípravném utkání Roman Skuhravý.