clanek-1
  • A-tým

  • 20.07.2018

Ve čtvrtek proběhla předsezónní tisková konference

Se začátkem nové sezóny souvisí také tisková konference, na které byly představeny novinky v A týmu, plány do dalšího ročníku a také oslavy 70. výročí založení Dukly.

"Celou sezonu budou provázet oslavy 70. výročí založení klubu," takhle uvedl tiskovou konferenci předseda představenstva Bohumil Paukner. Netajil se několika připravovanými akcemi, které vyvrcholí při zápase 12. kola s Opavou. Zároveň také zmínil oslovení České Televize, která by měla poskytnou bohatý archiv dukelské historie.

Konference dále pokračovala aktuální sportovní stránkou klubu, ke které se vyjádřil výkonný ředitel Michal Šrámek. Zmínil odchod dvou hráčů, Martina Jiránka a Ondřeje Kušníra, které nahradily velmi mladé posily, některé teprve čekající na svůj debut v lize. V mladých hráčích vidí budoucnost ligové Dukly a lepší výsledky, než které přinesla minulá sezona. Zmínil také nového trenéra Pavla Drska, který převzal post po Jaroslavu Hynkovi. Věří, že je správným trenérem pro tak mladý tým, který má velký potenciál, ale těžkou cestu k vrcholu. Od Michala Šrámka proběhlo také shrnutí letní přípravy, která byla zakončena soustředěním v Německu. Tam hráči odehráli závěrečné utkání s bundesligovou Herthou, které vnímá Michal Šrámek velmi pozitivně i přes prohru 2:3.

Pavel Drsek krátce naznačil, kteří nováčci by se měli dostat do základní jedenáctky. Mluvil například o Dávidu Bobálovi a Martinovi Chlumeckém, kteří se jevili dobře v přípravě. Většina nováčků si však bude muset na svůj debut počkat v juniorské lize. Prozradil také vizi umístění v nové sezoně, na které se shodl s Michalem Šrámkem. Za úspěch by oba považovali po základní části umístění v prostřední skupině.

Tiskové konference se zúčastnil také kapitán týmu Marek Hanousek, který novinářům sdělil, že se na utkání s Plzní těší a přeje si minimálně lepší výsledek, než v minulých utkáních.