clanek-1
  • WU11

  • 11.06.2018

WU11: Naše fotbalistky ve finále republiky osmé

Tuto neděli starší přípravka dívek hrála finále republikového turnaje, který se odehrál v Brně Heršpicích. V základní skupině se utkaly se Studánkou, Slávií, Třebeší a Brnem. O umístění pak hrály s Trutnovem.

V sobotu po mistrovském utkání nastoupilo 11 dívek z Julisky do autobusu MHD a vyrazilo na finálový turnaj přípravek, který se tentokráte konal v Brně Heršpicích. Na turnaji byl omezený počet hráček a tak musely další dobré hráčky bohužel zůstat v Praze a fandit kamarádkám na dálku. Z hlavního nádraží v Praze cesta pokračovala vlakem. Na dívkách bylo znát, že si výlet užívají a do Brna se těší.

Po ubytování se baletky šly projít po okolí, zablbnout si v parku a pobavit se na akci pro děti, která probíhala kousek od hotelu . Zmrzlina a barvičky na obličej nesměly chybět. Po večeři, a seznámení s pravidly zítřejšího turnaje, si společně užívaly osobní volno a natáčení srandovních videí.

Nedělní turnaj jsme zahajovali proti týmu ze Studánky. Duklačky na holky od Liberce vlítly, jak se patří. V naší hře byla cítit převaha, ale i velká nervozita. Soupeře jsme téměř na celou dobu zatlačili na jeho půlku hřiště. Bohužel Studánka dobře vykrývala naše střely, kterým díky zbrklosti chyběla razance nebo přesnost. I přes velký tlak to byl soupeř, komu se podařilo dát gól a tak jsme úvodní utkání nešťastně prohráli 0:1.

Po 15 minutové přestávce následoval zápas se Slávií. Věděli jsme, že má Slávie velké kvality a že nám na podzim dala jedenáct nula. Také jsme ale věděli, že jsme je na zimním halovém turnaji docela potrápili a tak jsme se i zde vyhecovali k našemu nejlepšímu vystoupení v turnaji. Zápas pro nás nezačal dobře, protože Kroupová prošla přes všechny hráčky a dala první gól zápasu. Holky to nezlomilo a hodně nám v tom pomohla i rychlá vyrovnávací branka. Stav 1:1 nevydržel dlouho. Slávie se opět ujala vedení, ale naše holky jely dál a opět vyrovnaly. Bod se Slávií by byl cenný, ale těsně před koncem Slávie opět šla do vedení. Naše holky to ani teď nepoložilo a ještě víc přidaly. Měly dvě velmi dobré šance, ale opět srovnat již nedokázaly. Výsledek 3:2 se Slávií a hlavně předvedená hra je pro náš tým velký úspěch.

Následovala delší přestávka ve které se holky vykoupaly v bazénu, který organizátoři Brna postavili hned u hrací plochy. A po přestávce jsme se utkali s týmem Třebeše. Tentokrát jsme již utkání vyhráli a to 6:0. Holky sice zápas zvládly, ale předvedená hra neměla kvalitu předchozích dvou utkání.

Čtvrté utkání bylo proti domácím. Hráčky Brna jsou šikovné a my věděli, že to bude těžké. Zkusili jsme odehrát podobné utkání jako se Slávií, ale v hlavách už si holky připustily, že jim první dva výsledky pokazily umístění. Do toho se přidala únava z horka a tak nás Brno porazilo 6:1. Předvedli jsme dobrý výkon, ale na úspěch bylo potřeba být 100% v pohodě a soustředěni a to se nám nepovedlo.

Díky jedné výhře jsme v konečném součtu hrály s Trutnovem o 7. místo. Toto utkání se nám nepovedlo, i když jsme mohli soupeře porazit, už jsme to prohráli vnitřně. Některé dívky přestaly běhat, anebo hrály na půl plynu, a tak zápas dohrály jen ty, co opravdu chtěly. Výsledek 3:0 nám přidělil 8. místo.

Hodnocení trenéra Jána Makoviče: „Velmi těžký turnaj po mnoha stránkách. Těžký pro trenéra i pro holky. Turnaj, kde je špičkový výkon proti jednomu týmu v protikladu s absolutní odevzdaností v dalším zápase. Holky už vnímají, že dohnat nejlepší je opravdu těžké. Zaslouží pochvalu a povzbuzení. Pokud budou na sobě pracovat tak, jak dřely tuto sezónu, tak na ta lepší místa určitě dosáhnou.“