clanek-1
  • Rozhovory

  • 31.03.2018

Filip Rada: Musíme bojovat dál a vyvarovat se triviálních chyb

Odcházet z dobře rozehraného utkání se Sigmou bez bodu je kruté a ví to i Filip Rada. Ani on nedokázal zabránit hattricku Jakuba Řezníčka, který určil osud celého utkání.

V závěru utkání si Dukla vytvořila slušný tlak okolo branky Olomouce a k vyrovnání příliš nescházelo…
Chtěli jsme vyhrát a myslím si, že to k tomu od začátku směřovalo, ale nalomila to moje chyba. Tým si na Olomouc věřil, ale od té inkriminované situace jsme trochu přestali hrát. Pořád byl ale výsledek 1:1 a chtěli jsme to opět zvrátit na naši stranu. Bohužel dnes nás Sigma potrestala z minima šancí.

Závěr byl hodně napínavý. Věřil jsi, že kluci ještě zvládnou vyrovnat?
Samozřejmě jsem věřil. Když jsme dali na 2:3, tak jsem si myslel, že se nám podaří srovnat, nějaké závary tam byly, ale gól tam nespadl.

Který ze tří gólů Jakuba Řezníčka mrzí nejvíc s ohledem na vývoj utkání?
Určitě ten první. Při malé domů jsem si zpracoval skákavý balon, chtěl jsem přihrát do strany na beka, ale trefil jsem špatně míč a vystihl to Řezníček. Ten měl navíc ještě štěstí, že se našemu hráči nepodařilo míč vykopnout z brankové čáry.

Výsledek 2:3 úplně neodpovídá předvedené hře. Dukla byla Olomouci vyrovnaným, ne-li lepším soupeřem…
V prvním poločase určitě. Oni dali gól jen díky mé chybě. Ve druhém poločase nás potrestali ze standardky a s minimem šancí. My jsme to už poté nedokázali dohonit.

Na jaře jsme zatím doma bez bodu…
Základ vždy musí být v tom, že body budeme sbírat především na domácím hřišti. To se nám nyní bohužel nedaří. Měli bychom v případě výhry 26 bodů a to by se nám dýchalo o poznání lépe. Musíme bojovat dál a vyvarovat se triviálních chyb.