clanek-1
  • Rozhovory

  • 14.03.2018

Patrik Brandner: Páník své svěřence nabudí

Dukla se vzpamatovává z poslední porážky s Jihlavou. Hráči a realizační tým si uvědomují důležitost následujícího zápasu v Ostravě. K němu tento týden směřují svou přípravu, o které jsme mluvili s Patrikem Brandnerem.

V sobotu nás čeká veledůležitý zápas proti Baníku Ostrava, který je na posledním místě, je pro nás Baník ideálním týmem, na kterém bychom se mohli chytit?
Vzájemné statistiky máme lepší, ale na to nemůžeme koukat. Baník je teď na posledním místě s 12 body, nemohou si dovolit ani jednou zaváhat a nic nám nedají zadarmo, navíc mají oproti zbytku týmů z konce tabulky bodový propad. V týdnu ale hrají ještě Pohár, takže by se mohli trochu unavit a já doufám, že by nám to mohlo hrát do karet, i tak to ale bude nesmírně těžké.

Baník v pondělí oznámil nového trenéra, za Radima Kučeru přišel Bohumil Páník. Co může za týden změnit?
Za týden toho asi moc nového nenatrénují, pro mužstvo je to ale impuls. Hráči se budou chtít ukázat, budou bojovat. Přivedli tam opravdu kvalitní hráče, ale možná si to ještě nesedlo, asi budou potřebovat ještě pár zápasů, než se sehrají, tak toho musíme využít. Páník určitě své svěřence nabudí, aby bojovali a nechali na hřišti všechno.

Jaká je teď v našem týmu atmosféra?
Nemůžu říct, že by byla úplně špatná. Chtěli jsme vyhrát s Jihlavou, aby se nálada zvedla, to se bohužel nepovedlo. Spodek tabulky je našlapaný, od devátého místa do patnáctého je tam rozdíl tří bodů, takže jedna výhra nás může posunout úplně jinam. Snažíme se myslet spíš na to.

V čem se můžeme poučit ze zápasu s Jihlavou?
Určitě musíme využívat šancí, být důraznější a dát do hry víc klidu. To je náš velký problém – když si šance vytvoříme, nezachováme klid nebo tam není tolik důrazu. Pak si také musíme dát pozor, abychom nedostávali laciné góly.

Na podzim se nám nedařilo venku, ale doháněli jsme to domácími zápasy. Čím to, že teď už se nám nedaří ani doma?
Myslím, že by to mohlo být lacinými obdrženými góly. A taky tím, že na podzim jsme doma góly dávali, což se nám teď nedaří. Na těch výsledcích je to znát.

Naše současná situace musí být pro hráče velmi stresující. Jak proti tomu bojuješ ty osobně?
Snažím se to nepřipouštět. Podlomená psychika by k lepším výkonům určitě nepomohla.