clanek-1
  • A-tým

  • 22.12.2017

Plán dukelské zimní přípravy

Dnem 3. ledna začíná hráčům Dukly zimní příprava, během níž je čeká nabírání kondice, ale také herní příprava na jarní část soutěže. Tu nasbírají během přípravných utkání s mnohdy zvučnými soupeři. Přinášíme vám přehled, s jakými celky se během zimní ligové přestávky setkáme.

Prvním soupeřem Dukly v přípravě bude bundesligový Red Bull Leipzig, aktuálně pátý celek nejvyšší německé soutěže. Zápas se sehraje v moderní Red Bull Areně v Lipsku, kde tým hraje své domácí zápasy.

I druhý soupeř přípravy bude z Německa, hrát se ale bude v Mladé Boleslavi. Neugersdorf FC je klub ze saského města Ebersbach-Neurgesdorf a hraje ve čtvrté nejvyšší německé soutěži. Tým má českou stopu – v minulosti za něj nastupovali třeba Jan Nezmar nebo Jiří Štajner. Během přípravy v červenci tohoto roku ho Dukla porazila 1:0. 

S 1. FC Nürnberg jsme se setkali na začátku září, Dukla s ním v atraktivní přípravě remizovala 1:1 a trenéři si pochvalovali kvalitu utkání. Celek druhé německé Bundesligy je nyní na třetím místě tabulky. Přesný čas a místo utkání bude upřesněno.

Čtvrtým německým soupeřem v zimní přípravě bude FC Energie Cottbus z braniborské Chotěbuzi. Stejně jako Neugersdorf FC hraje ve čtvrté nejvyšší německé soutěži. Zápas se bude konat na jejich domácím stadionu v Chotěbuzi s kapacitou 22 528 diváků.

Již tradičně odehrajeme také přátelské utkání s druholigovou Vlašimí na jejich hřišti. 30. ledna se A tým Dukly přesune na soustředění do Turecka, kde odehraje s největší pravděpodobností další tři přípravné zápasy a bude tam absolvovat i generálku. Ze soustředění se výprava vrátí 9. února. 

Týden po návratu nás pak čeká první ligové utkání jarní části, v 17. kole pojedeme do Zlína. 

DATUM ČAS MÍSTO
3. ledna začátek zimní přípravy Juliska
6. ledna 15:30 PU - RB Leipzig Red Bull Arena Leipzig
13. ledna 14:00 PU - Neugersdorf FC Mladá Boleslav
17. ledna 14.00 PU - 1. FC Nürnberg Max Morlock Stadion Nürnberg
20. ledna 14:00 PU - FC Energie Cottbus Stadion der Freundschaft, Cottbus
24. ledna 14:00 PU - FC Sellier & Bellot Vlašim
Vlašim
27. ledna 11:00 PU - FK Ústí nad Labem               Ústí nad Labem
30. ledna odlet na soustředění do Turecka
8. února návrat ze soustředění