clanek-1
  • Rozhovory

  • 29.09.2017

Ondřej Kušnír: Se Spartou chceme navázat na domácí úspěchy

Ve Spartě strávil čtyři roky, i proto pro něj bude sobotní střetnutí pikantní. Obránce Ondřej Kušnír přiznává, že i když se těší na všechny ligové zápasy, ten se Spartou má přece jen něco navíc.

V předešlých dvou zápasech se našemu týmu nedařilo, po vypadnutí z MOL Cupu následovala prohra v Olomouci. Je výsledek 0:3 z posledního výjezdu velkým varováním?
Určitě je to varování, i když si myslím, že teď doma se Spartou to bude úplně jiný zápas, a víme, že se nám zatím v domácích zápasech dařilo. Musíme se snažit poučit z chyb, které se ukázaly, a taky si pohlídat, aby nás špatný výsledek negativně neovlivnil do dalšího zápasu. Chceme navázat na naše domácí úspěchy.

Výsledek z Olomouce už se vám podařilo hodit za hlavu?
Mně osobně se to podařilo a myslím, že ostatním klukům taky. Nejhorší by bylo pitvat se v tom delší dobu. Zápas skončil, teď přijde další, stejně tak důležitý. Už se soustředíme hlavně na Spartu.

Ty osobně máš rád zápasy proti Spartě?
Tím, že jsem ve Spartě strávil čtyři roky, se vždycky těším. Těším se samozřejmě na každý ligový zápas, ale se Spartou je to přece jen specifické, přijde hodně lidí, bude to v televizi, zápas je více sledovaný. To všechno mu dává nadstavbu.

Věříš, že zase zafunguje kouzlo Julisky, kde jste letos neporažení, navíc jste zde nedostali ani gól?
Věřím a doufám, že zápas bude vítězný. Je jedno, jestli gól dostaneme nebo nedostaneme, hlavně, abychom vyhráli.