clanek-1
  • A-tým

  • 22.09.2017

V osmém kole za nováčkem z Olomouce

Po vyřazení ve třetím kole MOL Cupu si chce Dukla spravit chuť v lize – v sobotu nastoupí proti Sigmě Olomouc. Proti aktuálně třetímu týmu tabulky bude hrát na Andrově stadionu od 17.00 hodin.

Nováček soutěže z Olomouce má výborný vstup do sezony. Od jejího začátku prohrála Sigma jen jednou, a to na hřišti vedoucí Plzně, nasbírala čtrnáct bodů za čtyři výhry a dvě remízy. Dukla na tom tak dobře není – ačkoliv doma jsme stoprocentní, z venkovních zápasů jsme zatím získali pouze jeden bod a v tabulce jsme s celkem deseti na osmém místě. Venkovní smůlu bychom tak chtěli v Olomouci konečně zlomit.

Se Sigmou Olomouc jsme v české nejvyšší soutěži odehráli osm zápasů se statistikou tři výhry, dvě prohry a tři remízy, gólové skóre je 10:5 pro nás.

Trenér Jaroslav Hynek si dobře uvědomuje závažnost následujícího utkání: „Olomouc je v laufu, start do ligy se jí vydařil skvěle a výkonnost si teď drží, i když v některých zápasech jí hodně pomohli soupeři. To ale nic nemění na tom, že si Olomoučtí dobře poradí s každou situací, která jim je nabídnuta. My potřebujeme stabilizovat výkonnost, abychom neměli nějaké zásadní výkyvy, jako tomu bylo třeba v Jihlavě. Do zápasu musíme jít z kvalitní defenzivy, kompaktnosti celého týmu, a zkusit navázat na to, co jsme předvedli s Baníkem. Věřím, že jim nenabídneme žádnou lehkovážnost k tomu, aby se lehce dostali ke gólu, když toto zvládneme, nějaké body si domů odvezeme.“

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Ondřej Berka, asistovat mu budou Ondřej Pelikán a Stanislav Pochylý, čtvrtým rozhodčím bude Jakub Vojkovský. Jako delegáti jsou nominováni Patrik Filípek a Adriana Trešlová. 

Poslední utkání soupeře

MFK Karvná - SK Sigma Olomouc 3:5 (1:2)

Branky: 45. a 80. z pen. Budínský, 51. Panák – 2. a 89. Zahradníček, 10. Plšek, 68. Falta, 75. Houska

MFK Karviná: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Letić – Šisler (72. Ćolić), Janečka – Štepanovský (46. Ramirez), Budínský, Kalabiška (22. Eismann) – Panák.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček (90. Hála), Houska, Texl (62. Obročník), Falta (84. Moulis) – Plšek. 

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 14. Štetina, 52. Vrzal

FK Dukla Praha: Rada – Čajić, Gorkšs, Štetina, Vrzal – Marek Hanousek (K), Považanec, Daniel Tetour (88. Preisler) – Manzia (75. Berger), Mareš, Néstor (79. Beauguel).

SK Sigma Olomouc: Buchta (K) – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek (46. Mahmutovič) – Ševčík, Houska (46. Štěpán) – Navrátil (76. Chorý), Plšek, Falta – Ordoš.