clanek-1
  • A-tým

  • 26.11.2015

Jiří Blažek slaví 70. narozeniny. Přejeme vše nejlepší!

Jiří Blažek (vlevo) se sportovním ředitelem Günterem Bittengelem.


Jiří Blažek, narozen 26. listopadu 1945

Dukle začal Jiří Blažek fandit už jako kluk a srdnatě hájil její barvy v přesile fanoušků Sparty a Slavie.

Do Dukly přišel v roce 1983 a svou funkcionářkou cestu klubem zahájil jako vedoucí A-dorostu. Později se stal sekretářem mládeže. 

Po odchodu A týmu v roce 1997 do Příbrami zůstal spolu s Mgr. Radomírem Sokolem (tehdy sportovní ředitel mládeže) a Ivanem Novákem (tehdy šéftrenér mládeže) věrný pražské Dukle. Pod názvem FC Dukla Praha zde působilo celkem osm mládežnických mužstev. Kdyby tehdy on i ostatní nezůstali, byla by fotbalová Dukla nejspíše zanikla.

V roce 1998 stál u zrodu založení občanského sdružení FK Dukla Praha. Jiří Blažek se stal sekretářem klubu a je jedním z těch, kteří stáli za spojením Dukly Praha s Duklou Dejvice.

Významně se podílel společně s dalšími na převodu druholigové licence z Jakubčovic na Julisku a má významné zásluhy na přípravě podmínek pro vstup A mužstva do profesionálního fotbalu.

V létě 2007 se stal vedoucím A mužstva, se kterým prožil jeho působení ve druhé lize a postup do nejvyšší soutěže. Jeho nepřehlédnutelná postava s charakteristickými bílými vlasy neodmyslitelně patřila k lavičce Dukly.

V současné době vykonává funkci předsedy Fotbalový klub DUKLA Praha, spolek a místopředsedy dozorčí rady FK DUKLA Praha a. s.