clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.11.2015

Podzim na Julisce zakončíme proti Teplicím

Posledním soupeřem, se kterým se Dukla v této sezoně Synot ligy ještě nepotkala, je celek z Teplic, který se aktuálně nachází na deváté příčce ligové tabulky.

Náš páteční soupeř získal v dosavadních čtrnácti kolech 18 bodů za 5 výher a 3 remízy. Ve zbylých šesti střetnutích utrpěli modrožlutí porážku. I tak si ale dokázali udržet kladnou gólovou bilanci, když vstřelili třiadvacet branek - o jednu více oproti dvaadvaceti obdrženým.

V minulém kole hostily Teplice Jablonec a stejně jako Dukla v Olomouci brali pouze bod za remízu.  Na rozdíl od týmu z Julisky ale dokázali vstřelit branku - dokonce dvě. Nejprve v patnácté minutě otevíral skóre Admir Ljevakovič a po dvou brankách Jablonce pak srovnával na konečných 2:2 čtvrt hodiny před koncem Jan Krob. Teplický kouč, David Vavruška, po zápase uvedl: „Myslím, že to utkání pro nás začalo hrůzostrašně. Ten nesmysl, co jsme vyprodukovali ve třetí minutě, to byla šílenost. Potom myslím, že jsme se po té neproměněné penaltě soupeře nadechli a dalších dvacet minut bylo z naší strany velmi dobrých. Posledních pětadvacet minut první půle patřilo Jablonci. Hráči udrželi těžké míče, byli správně na odražených míčích a výborně kryli Doležala, takže jsme se těžko dostávali na míč. Druhou půli považuji z našeho pohledu za vynikající, hráli jsme velmi dobře, zopakovali jsme si co jsme chtěli na Jablonec hrát a kluci do toho dali úplně všechno. Ve finále se mi ten zápas hrozně líbil jak od Jablonce, tak od nás.“

Teplický klub před sezonou hodně obměnil svou sestavu, když tým opustili Franci Litsingi, jenž zamířil do Sparty a Egon Vůch, který zas přestoupil do Plzně. Odešli i Benjamin Balász (Újpest FC) a Lukáš Stratil (MFK Frýdek-Místek). Celkem šest hráčů zapůjčily Teplice na hostování: Chukwudi Chukwuma a Jan Filip hostují ve Varnsdorfu, Laco Takács a Otto Urma v Sokolově, Martin Jindráček ve Vyšehradě a Václav Mozol v Třinci.

Za to z předchozího hostování se vrátil Elvis Bratanovič z Bohemians a Marek Krátký z Ústí nad Labem. Spolu s nimi teplický tým posílili i přestoupivší hráči: Radim Breite (FK Varnsdorf), Mahamadou Dramé (AS Béziers), Patrik Dressler (FK Viktoria Žižkov), Martin Fillo (FC Viktoria Plzeň), Vojtěch Novotný (FC Slovan Liberec) a Michal Pecháček (Udinese Calcio).

Poslední vzájemné utkání Dukly s naším pátečním soupeřem se odehrálo na Julisce téměř přesně před půl rokem, kdy, rovněž v posledním domácím utkání (tentokráte jarní části ligy), Dukla zvítězila vysoko 5:1. Jako první se sice gólově prosadil hostující Kapolongo, ale domácí stihli ještě před poločasem skóre otočit brankami Romana Poloma a Tomáše Bergera ve 42. respektive 45. minutě. Ve druhé půli si pak připsal dva góly Tomáš Přikryl a jednou se trefil Aldin Čajič. Tato výhra pomohla Dukle odskočit Teplicím v počtu vstřelených branek ve vzájemných utkáních, který je aktuálně 14:10 pro tým z Julisky. Bilance vzájemných zápasů je pak vyrovnaná - oba celky se z vítězství radovali třikrát a dvakrát brali po bodu.