clanek-1
  • WU11

  • 22.09.2015

WU11: Dvojutkání žlutých baletek

Starší přípravka dívek sehrála dvě utkání po sobě. Nejprve v neděli nastoupila proti klukům z Cholupic, následně je v úterý čekal další zápas, tentokrát proti Unionu Žižkov. Jak si naše baletky vedly?

FK Dukla Praha – TJ Sokol Cholupice 3:16

Branky: Köhlerová 2x, Černá Lenka
Sestava Dukly:
Kupková – Štědrá, Černá E., Černá L., Köhlerová, Zimová, Sýkorová, Cyrani, Rothbauerová

Převléknutí, rozcvička a už se čekalo na úvodní hvizd. Hned v první čtvrtině hrací doby se bojovalo o každý metr. Kluci se snažili držet balon na kopačkách a být aktivnější než hráčky pražské Dukly, avšak díky jejich nepřesnostem nedokázali svou převahu vyjádřit gólově. Holky bojovaly o každý balon a byla na nich vidět velká chuť do fotbalu. Bohužel pro nás, větší důraz kluků a jejich napadání rozehrávky rozhodlo o tom, že se jim povedlo nastřílet dvouciferné číslo na kontě branek.

Po zbytek zápasu dívkám ubývaly síly, a tak útočných výpadů podnikaly méně. Přesto nutno dodat, že i baletky ve žlutém se zapsaly mezi střelce. Jednu branku v utkání vstřelila Lenka Černá, která zachytila přihrávku obránce, a poté už nebyl žádný problém skórovat do branky, o další dvě trefy se postarala Nikča Köhlerová, jež se prosadila pokaždé v blízkosti soupeřovi brány. Všechny holky zaslouží pochvalu za bojovnost, kuráž, se kterou do zápasu šly, a hlavně, že i přes nepříznivý výsledek stále bojovaly. Odměnou jim byly vstřelené branky, ze kterých se mohly radovat.

AFK Union Žižkov – FK Dukla Praha 21:4

Branky: Bartůňková 2x, Černá Lenka 2x

Zápas se odehrával v úterý, a tak málo kdo věděl, jak se nám sestava sejde. Nakonec se dalo dohromady 10 děvčat, které čekal velmi obtížný soupeř. Ovšem samotné utkání mělo 2 tváře. Kluci ze Žižkova byli velice dobří fotbalisté, ale pouze jako individuality. Nespočet branek nastříleli z dálky střelami pod břevno, což nemohla skvěle chytající Linda Synovcová chytit. Byl to spíše hon na větší ránu či kdo tam dříve vystřelí ten míč, než aby hráli fotbal.

A byla to právě ta druhá tvář, naše, kde holky i přesto, že dostaly během pár minut několik branek, začaly hrát daleko lépe, zlepšovat se a postupem času se vypracovaly až k poslední čtvrtině, jež skončila 3:3! Perfektní spolupráce, nasazení, bojovnost, děvčata na hřišti nechala opravdu všechno a nakonec odcházela s vítězným pocitem. Holky dokázaly otáčet hru z jedné strany na druhou, udělat klukům kličku, dokonce i přestřelit bránu, což se jim nikdy předtím nepovedlo. Bohužel mnoho šancí zůstalo neproměněných, přesto hráčkám Dukly patří poděkování za reprezentaci klubu.

Jakub Kowolowski, trenér: „Každý, kdo utkání přihlížel, může v klidu říct, že viděl i krásné akce. Holky se velmi zvedly a ukázaly, že na to mají. Mám z nich obrovskou radost, ačkoliv výsledek je hrůzostrašný. Je však nutné podotknout, že velmi mnoho branek padlo ze střel z dálky a kluci, kteří jsou mnohdy o rok starší jak naše holky, jsou rychlejší a silovější. To rozhoduje zatím zápasy, ale samotný závěr ukázal, že se jim dokážeme vyrovnat. Na Dukle říkáme – hrdý na svůj klub – já bych ale po těchto zápasech chtěl říct, že jsem hrdý na své žluté baletky.“