clanek-1
  • A-tým

  • 21.09.2015

Novým hráčem FK Dukla Praha se stává Kaspars Gorkšs

Fotbalový klub Dukla Praha dnes oznámil příchod nového obránce. Zkušený Lotyš Kaspars Gorkšs posílí tým z Julisky na jeden rok. Českým divákům se nedávno představil v reprezentačním utkání Česko – Lotyšsko z 6. září.

„Na post stopera přichází lotyšský reprezentant se zkušenostmi z anglické Premier League. Třiatřicetiletý Kaspars Gorkšs podepsal s naším klubem roční kontrakt,“ uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.

Klubová kariéra

Kaspars vstoupil do dospělého fotbalu v roce 2000 v RKB-Arma Riga, kde působil rok. V zimě 2001 přestoupil do švédského Östers IF, kde strávil čtyři roky. Následoval rok ve v Assyriska FF a návrat do Lotyšska do klubu FK Ventspils. 

V zimě 2007 začal anglickou sérii angažmá. Během osmi let prošel kluby jako Blackpool FC (Championship), Queens Park Rangers FC (Championship), Reading FC (Premier League a Championship), Wolverhampton Wanderers FC (Championship) a Colchester United FC (League One).

Poslední sezonu před vstupem na Duklu odehrál v řeckém prvoligovém Ergotelis F. C. (Super League).

Kaspars Gorkšs s Ing. Michalem Šrámkem po podpisu roční smlouvy.

Reprezentace

V A mužstvu lotyšské reprezentace debutoval v roce 2005. V roce 2009 byl zvolen jejím kapitánem. Za reprezentaci odehrál již 66 utkání a vstřelil 5 branek.

Ocenění

V roce 2009 a 2010 byl zvolen lotyšským Fotbalistou roku.