clanek-1
  • A-tým

  • 06.12.2014

Zdravotní stav hráčů Dukly Praha

Se zimní pauzou bohužel přibyla dvě zranění v kádru Dukly. Néstor Albiach má za sebou operaci kolene a J.D. Beauguel utrpěl zranění kotníku. Naopak pozitivní zprávou je zdravotní stav Róberta Kovaľa a Jana Vorla.

K oběma zraněným  hráčům se vyjádřil Antonín Čepek. "Néstor Albiach bohužel při utkání v Teplicích utrpěl stejně vážné zraněni kolene jako v lednu 2014, ale na druhé noze. Dnes (v sobotu 6. prosince) byl po středeční operaci předního zkříženého vazu propuštěn do domácího léčení. Celková doba jeho výpadku bude minimálně 6 měsíců," uvedl kondiční trenér Dukly. 


A jak je na tom francouzský útočník Beauguel? "Při přátelském utkání s amatérským celkem z východočeské Jaroslavi utrpěl po nešetrném zákroku jednoho z hostujících hráčů poranění kotníku. V nejbližší době si poraněné hlezno vyžádá fixaci a klid," dodal Čepek.

Ke zdravotnímu stavu hráčů se vyjádřil i trenér Luboš Kozel. "Néstora čeká znovu půlroční pauza. Je to smůla, ale takový fotbal je, když jsem hrál, tak jsem zažil něco podobného. Nyní má po operaci a po Vánocích nastoupí rehabilitaci s Tondou Čepkem. Věříme, že už v létě se vrátí, bude delší dobu pracovat pro klub a ukáže své kvality. Róbert Kovaľ dokončuje rehabilitaci a od začátku přípravy by měl být k dispozici. Honza Vorel už normálně trénoval a teď se nově zranil J.-D. Beauguel, který si přetrhl vaz v kotníku." 

Oběma zraněným přejeme co nejrychlejší návrat na ligové trávníky a hodně sil při rekonvalescenci!