clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 23.09.2014

Dukla přivítá Vysočinu Jihlava

Na Julisce se představí celek z Vysočiny, kterému se zatím v SYNOT lize příliš nedaří a je na posledním místě tabulky. Duklu ale nečeká jednoduché utkání, varováním je pro naše mužstvo poslední vzájemný duel, ve kterém svěřenci Petra Rady zvítězili 3:0.

Mužstvo z Vysočiny přivítalo v osmém kole SYNOT ligy na domácím hřišti mužstvo Příbrami.  V souboji 15. a 16. celku tabulky se nakonec z vítězství radovali příbramští hosté, kterým tříbodový zisk zajistil Jakub Řezníček brankou z 63. minuty. Trenér Petr Rada zhodnotil zápas pro oficiální web SYNOT ligy. „Celý týden jsme se na tento zápas připravovali tak, že jsme chtěli potvrdit výhrou tři body z Hradce Králové. Bohužel jsme to nezvládli. Vítězství z venku tím pádem moc velkou cenu nemá. Bohužel šance, které si v domácím prostředí vytvoříme, neproměníme. Podle mého je to zapříčiněné tím, že nejsme v optimální pohodě. V posledních 20 minutách jsme hráli na tři útočníky, ale stejně jsme si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. To, že jsme dnešní zápas nezvládli, je pochopitelně problém. Není to jednoduchá situace, pro nás, pro vedení, pro celý klub. Hráči už si musí uvědomit, že tady už jde o bytí a nebytí," uvedl bývalý obránce Dukly.

Jihlava dokázala během letního přestupového období udržet ve svém kádru dva největší klenoty – Haris Harba i Lukáš Masopust budou oblékat dres Vysočiny minimálně i v podzimní části sezony. Druhý jmenovaný ovšem v letošní sezoně nenastoupil ani k jednomu utkání, důvodem je operace kolene. Naopak do Jihlavy přišlo několik hráčů na hostování - Vlastimil Vidlička ze Sigmy Olomouc, Marián Kovář z Baumitu Jablonec či Matěj Hybš ze Sparty. Do Jihlavy také přestoupil ze Žiliny Babatounde Bello, který dříve působil v Dukle. Naopak kádr Jihlavy opustili Michal Vepřek (návrat do Sigmy Olomouc), Jan Mikula (návrat do Slavie), Vojtěch Přeučil (hostování v Táborsku) nebo Karol Karlík (Otelul Galati/Rumunsko). 

V mužstvu Petra Rady dostává nejvíce příležitostí zmiňovaný Haris Harba, dále Lukáš Vaculík, Tomáš Marek a Marek Jungr, tito hráči nastoupili ke všem utkáním Jihlavy v letošním ročníku SYNOT ligy. Výraznými osobnostmi jihlavského mužstva jsou i dva velezkušení hráči - Jaromír Blažek, který je současně i trenérem brankářů Vysočiny a Václav Koloušek. 

Luboš Kozel: "S Jihlavou to bude úplně jiné utkání než se Slováckem. Musíme si na ně dát pozor, protože oni nás tady na jaře vytrestali z brejku po našich ztrátách a chybách 3:0. Minulé kolo na venkovním hřišti vyhráli stejným poměrem v Hradci. Je to mužstvo spíš postavené do brejku, takže se na to musíme připravit a zvýšit efektivitu v zakončení. Pro nás to je důležité utkání, které potřebujeme zvládnout tím spíš, že je v domácím prostředí s mužstvem, kterému se start ligy ještě více nepovedl."


Po sedmém kole SYNOT ligy mají oba celky jistě velkou motivaci uspět – Jihlava po domácí prohře s Příbramí a Dukla po nevydařeném zápase na Slovácku. Věříme ale, že v domácím prostředí uspěje naše Dukla a potěší své fanoušky ziskem tří bodů. 

Poslední utkání soupeře:
FC Vysočina Jihlava – 1.FK Příbram 0:1 (0:0)
Branky: 63. Řezníček. Rozhodčí: Jílek – Kordula, Kotalík. ŽK: Hybš – Pilík. Diváci: 3 023
FC Vysočina Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš - Koloušek, Jánoš - Kovář (46. Kukol), Jungr (66. Irobiso), Vaculík (79. Mešanovič) - Harba.
1.FK Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Pilík (84. Stratil) - Krameš, Fillo, Zeman (88. Mareš) - Řezníček.
 

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)
Branky: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš. Rozhodčí: Královec - Hock, Pilný. ŽK: Hlinka - T. Kučera. Diváci: 2256.
FK Dukla Praha: Rada - Romera, Vorel, Božič, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon (60. Marek Hanousek), Koval - Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda).
FC Vysočina Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Marek (28. Jánoš), Jungr, Masopust (84. Kosak), T. Kučera, Vaculík - Harba (81. Přeučil).