clanek-1
  • Klub

  • 23.12.2013

Naši trenéři získali Licence trenéra mládeže UEFA

V hotelu Pyramida se předávali Licence trenéra mládeže UEFA a mezi čtyřiadvaceti absolventy byli i čtyři naši zástupci, jmenovitě Richard Polák, Tomáš Kulvajt, Lukáš Růžička a Jan Skoupil.

Všichni, co úspěšně složili zkoušku, mohou trénovat týmy mládeže na všech úrovních a to jak na území České republiky tak v zahraničí. Po zisku licence mohou absolventi zastávat například funkci šéftrenéra mládeže a tím v klubu předávat poznatky i ostatním trenérům s nižším stupněm vzdělání. Má to obrovský význam pro celé fotbalové prostředí, protože tito trenéři se zároveň mají starat o malé kluby a trenéry v nich,“ řekl pro web FOTBAL.CZ vedoucí trenérsko-metodického úseku fotbalové asociace Antonín Plachý.

Rok a půl, v devíti týdenních kurzech probíhalo celé studium. V něm se mimo jiné adepti na nejvyšší mládežnickou licenci seznámili s modely nizozemskými a italskými i zkušenostmi z mládežnické ligy mistrů. „Jedno mají všechny modely společné – snaha dostat malé děti na malá hřiště a rozvíjet potenciál celé osobnosti hráče. Při práci s mládeží musí být ten, kdo ji vede více než jen trenér organizátor, ale měl by mít komplexní záběr. Být koučem znamená ladit souvislosti individuálního rozvoje se školou a přístupem rodičů od počátků a vědět principy i detaily jak na to,“ dodává Antonín Plachý

Všem čtyřem absolventům k získání licence srdečně gratulujeme!