clanek-1
  • Klub

  • 18.12.2013

Valná hromada DUKLA KLUBU

V sobotu 14. prosince 2013 se, díky porozumění ASC Dukla Praha, v Praze uskutečnila řádná roční valná hromada DUKLA KLUBU. Její úvodní části se, jako čestní hosté, zúčastnili Ing. Michal Šrámek, generální ředitel a člen představenstva FK DUKLA Praha a. s., Günter Bittengel, sportovní ředitel FK a současný čestný předseda DUKLA fanklubu, Petr Maňák, marketingový ředitel FK a Miloslav Jícha, dlouholetý sekretář a ikona klubu.


K už tradičně zahajující besedě s účastníky valné hromady je po přivítání pozval předseda výboru DUKLA KLUBU JUDr. Antonín Jánský. Neformální rozprava o dění v klubu, podpoře fotbalového fanklubu a fandění, fanshopu, klubové kartě, o sportovní filosofii klubu a čerstvých změnách a jarní prognóze u A týmu mužů, byla přátelská a podnětná. Přesto, že se protáhla na hodinu a tři čtvrtě, zazněl slib setkat se - v užší sestavě - k diskusi ještě jednou, těsně před zahájením jarní části sezóny, a mluvit konkrétněji zejména o možnostech a způsobech divácké podpory A týmu, obzvláště dukláckými kotelníky a vlajkonoši.

Ústředním mottem úvodní besedy, ale  i vlastního dvouhodinového rokování valné hromady, které pak řídil místopředseda výboru Petr Hamoň, bylo sepětí FK a fanklubu, pojmy klubismus, klubová karta, koordinace a spolupráce.

Valná hromada schválila roční zprávu o činnosti a hospodaření dobrovolného spolku s názvem DUKLA KLUB, hlavní zaměření jeho činnosti a rozpočet na rok příští, a také nové stanovy DUKLA KLUBU, reagující na nový občanský zákoník a na nové potřeby doby. Uložila setrvalým členům výboru v dlouhodobém výhledu měnit formu, vyjádřenou v roce 1966 a opakovaně v roce 1995 zakladateli vizionářsky názvem DUKLA KLUB, v obsah skutečného klubismu, který v profesionálním fotbale nemá alternativu. S tímto cílem chce DUKLA KLUB úzce spolupracovat s FK DUKLA Praha a rozvíjet přátelské kontakty TJ Dukla Praha a dalšími samosprávnými subjekty hlásícími se k Dukle Praha a její historii, jakožto se všemi jejími příznivci a fanoušky. Pro rok 2014 uložil nejvyšší  orgán DUKLA KLUBU svému výboru „zkvalitnit vzájemnou informační vazbu v množině fanoušek – fanklub – klub“, „skloubit aktivity klubu a fanklubu v rámci věrnostního programu a pro diváka“, a interně „zapojit větší počet členů a členek DUKLA KLUBU do činnosti a života spolku“. 35 účastníků valné hromady mělo, s laskavým pochopením FK a TJ, možnost zakoupit si na místě suvenýry z obou dukláckých fanshopů. Nejdále si je odvezl účastník valné hromady až do Fryčovic k Frýdku Místku. Dost členů a členek z Prahy a bližších míst ale doma s klubovým nákupem pod stromeček zaváhalo a nechalo si také ujít ojedinělou příležitost dozvědět se něco čerstvého z „klubové kuchyně“, a to z úst nejpovolanějších, anebo se jen pozdravit s přáteli a nasát atmosféru a mít dobrý pocit ze svého spolku a klubu svého srdce. Nemoha jim osobně popřát hezké Vánoce a  zdraví v novém roce, činím tak alespoň touto formou. 

Krásné svátky vánoční a veselý Nový rok přeji všem příznivcům FK DUKLA Praha.


A. Jánský