clanek-1
  • Rozhovory

  • 10.12.2013

Luboš Kozel: Do Nového roku přeji všem hlavně zdraví

Tým se mu rozprchl na dovolenou a i on teď může zaslouženě odpočívat. Luboš Kozel dovedl náš tým po první polovině sezóny na krásnou čtvrtou příčku a my se teď můžeme těšit, jak budeme na jaře pokračovat. Přeci jen zimní příprava tu bude co by dup.

Trenére, po 16 kolech jsme čtvrtí, s 27 body a pouhou jednobodovou ztrátou na pohárové příčky. Co na to říkáš? Např. když toto umístění porovnáš s předsezonními cíli?
Musíme byt spokojení jak s umístěním, tak bodovým ziskem, protože někdy v půlce podzimu jsme byli na hraně, zda se přiřadíme k horní nebo dolní části tabulky. Byla před námi venkovní utkání, takže tou dobou bychom brali a po Spartě se bavili o 20 bodech do zimní přípravy. Před začátkem ligy jsme měli cíl dosáhnout aspoň takového bodového zisku, jako vloni, to bylo 22, takže 27 bodů je z tohoto pohledu výborných, a to hlavně díky tomu, že naše mužstvo začalo být silnější na hřištích soupeřů, kde jsme dokázali během podzimu čtyřikrát vyhrát a to se na tabulce vždy projeví. 

Jaké utkání během podzimu by jsi vyzdvihl jako nejlepší a naopak jako nejhůře zvládnuté?
Nejhůře zvládnuté bylo určitě utkání na Spartě a nejlepší z pohledu výsledku doma s Olomoucí. A z hlediska herního to byla poslední dvě utkání a to v Liberci a Olomouci. 

Jak dlouhá bude dovolená hráčů a realizačního týmu?
Skončili jsme v pátek 6. prosince, od 27. prosince mají hráči individuální běžecký plán, který by si měli splnit a sejdeme se 3. ledna.

Dukla má ve svém kádru dva dlouhodoběji zraněné hráče. Tomáše Bergera a Milana Černého. Jaký je jejich stav a myslíš, že naplno zasáhnou do zimní přípravy?
Práce s nimi z hlediska rekondice, léčení a operací je plánována tak, aby se oba dali do kupy a na začátku ledna byli připraveni zahájit tréninky s mužstvem. 

Hned v prvním jarním kole hrajeme s Teplicemi, to bude asi hodně důležité utkání, co?
Je to lákavé, de facto jsme za nimi o jeden bod a hrajeme doma, takže to bude určitě zajímavý zápas, který může napovědět, ale určitě nebude rozhodovat o konečném umístění. 

Úspěšná je i cesta v Poháru České pošty, nyní nás čeká Sparta. Jaké jsou ambice Dukly?
Pro nás je to konfrontace s nejlepším mužstvem u nás, vlastně se s nimi střetneme třikrát během měsíce, takže já věřím, že to dopadne lépe než na podzim, protože ten zápas nebyl reálným odrazem výkonnosti obou mužstev a dopadneme líp. 

Blíží se vánoční svátky, je nějaké přání, které má Luboš Kozel do Nového roku?
Já bych si přál zdraví pro sebe, rodinu i celé mužstvo, protože když není zdraví, není nic. A pokud to zdraví bude, tak věřím, že když budeme pracovat jako letos, tak nám to přinese odměnu v podobě úspěšných výsledků. 

Jak bude vypadat zimní příprava se můžete podívat zde.