clanek-1
  • Články žáci

  • 23.09.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 21. - 22. 9. 2013

O víkendu sehrály utkání pouze týmy starších žáků a žákovská rezerva. U15 zvítězila nad Meteorem 4:1, U14 nad stejným soupeřem 6:1 a rezerva remizovala 0:0 FA Praha.

FK Dukla Praha U15 – FK Meteor Praha 4:1 (2:0)

Branky: Bažo 4x, (Mentberger 2x, Hamborský, Dobiáš, Palivec).
Dukla: Roub - Bell, Kosík, Kysela (52. Mareš), Šmalcl - Štědrý, Hamborský, Palivec (66. Mentberger) - Bažo, Dobiáš (47. Praus), Janko (36. Kubů).

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: „V utkání jsme ukázali naše dvě tváře. První: dobrá kombinace, pohyb a nasazení s vytvářením si šancí. Druhá: prohrávaní osobních soubojů, špatný pohyb bez i s míčem, špatný výběr a provedení v situaci při zisku míče, nerozhodnost vyřešit situace kolem a v našem vápně.
Hosté z Meteoru předvedli velmi houževnatý a týmový výkon s dobrým pohybem hlavně jejich klíčových hráčů. Několik nebezpečných situací si vytvořili nákopem do našeho vápna a sbíráním odražených míčů. Soupeř hrál s vysunutou obranou a snažil se naše hráče vystavovat do ofsajdových pastí. Vytvořili jsme si spoustu herních situací, kdy jsem jejich obranu přehráli, ale většinou nám chyběla kvalita v dohrání nebo přesné zakončení těchto příležitostí. Po příchodu Vojty na posledních pár minut jsme konečně tyto situace dohráli až do brankového zakončení. Pochvalu si zaslouží Roubas, protože soupeři 2x nepovolil skórovat z pokutového kopu.“

FK Dukla Praha U14 – FK Meteor Praha 6:1 (2:1)

Branky: 7. Studnička, 20. Rattay, 36. Hamborský, 57. Rattay, 61. Studnička, 66. Rattay.
Dukla: Záhora – Vácha, Tvrdík (40. Švarc), Novák, Bohdan (35. Pelc) – Studnička, Švihálek, Ferreira – Kadlec (35. Houha), Rattay, Jůza (35. Hamborský).

Trenér Simeon Slávik řekl o utkání: „Tento zápas byl již od počátku atraktivní pro diváky, jelikož soupeř nepřijel bránit, ale hrát fotbal. Což nám umožnilo hrát kombinační fotbal, díky kterému jsme si vytvořili řadu gólových situací, které jsme následně v průběhu zápasu dokázali proměnit. Proto bych rád poděkoval soupeři za předvedenou hru, jelikož i přes obdržené branky soupeř stále hrál aktivně."

FK Dukla Praha „C“ – FA Praha 0:0 (0:0)

Dukla: Nosek - Žáček, Racocha, Štěpánek, Mareš - Popovič, Štancl, Tuček - Kalabis, Pakeš, Bell. Střídající: Kadlec, Švarc, Palivec.

Trenér řekl o utkání: „Náš dnešní výkon bohužel nesplňoval kvalitu, kterou od kluků očekáváme. Propadali jsme ve všech herních činnostech a nejhorší to bylo při pohybu bez míče (jak výběr místa, tak i náběhy za obranu téměř neexistovali). Soupeř nastřelil 3x břevno, jednu střelu jsme odvraceli z brankové čáry a dalších pár tutovek zneškodnil Jáchym. Naopak, za celé utkání jsme si vypracovali pouze jednu střelu na branku. To jasně vypovídá o tom, jak to na hřišti z naší strany vypadalo."