clanek-1
  • Jednorázové projekty

  • 21.09.2013

Proběhl "Den sportu a zdraví" v rámci dnů Prahy 11

Již 37. narozeniny oslavila Městská část Praha 11 a k této příležitosti probíhají celý tento měsíc na jejím území Dny Prahy 11. A právě na pátek 20. září připadl Den sportu a zdraví, kterého zúčastnili za Duklu Praha Tomáš Berger, Günter Bittengel a Ismael Ouedraogo!

Celý program odstartoval utkáním přípravkových kategorií Dukly a od 16,00 hodin začal miniturnaj našich nejmladších „O pohár starosty. „Podobná akce probíhá každý rok. Dukla Jižní Město, která vznikla před třemi roky, vždy v těchto dnech pořádá nějaký turnaj. V minulosti to byl třeba turnaj osobností. Ale nakonec jsme se rozhodli, že se tyto turnaje budou věnovat pouze mládeži, což je koneckonců cesta a filozofie celé Dukly. Navíc jsme to ještě pojali tak netradičně, že tento turnaj odehrály děti, které fotbal ještě nikdy nehrály. Takže dnes poprvé měly na sobě dres Dukly. Vůbec nešlo o to, kolik dají gólů atd. Opravdu šlo pouze o dobrý pocit těchto dětí. A to, že se dnešek celý povedl, je i díky MČ Prahy 11, která nás podporuje fantastickým způsobem, a také díky Dukle Praha.“ zhodnotil turnaj předseda klubu Dukla JM Petr Sýkora. 

Vítěz turnaje pak obdržel cenu v Centrálním parku u metra Opatov. Ještě před vyhlášením si mohli všichni účastníci odnést autogram či společnou fotografii s trojicí Tomáš Berger, Ismael Ouedraogo a Günter Bittengel. "Takovou akci můžu hodnotit jen pozitivně. Když si vzpomenu na to, že jsme jako děti hrávali na škváře... Tady si mohli zahrát na krásném hřišti s mantinely, opravdu hezký turnaj pro děti, které hrály vůbec poprvé fotbal," zhodnotil páteční odpoledne Tomáš Berger.