clanek-1
  • A-tým

  • 18.09.2013

V sobotu do mistrovské Plzně!

Náš sobotní soupeř má za sebou vyrovnané utkání s třetím Libercem a utkání Ligy mistrů s Manchesterem City. Jak se projeví tyto dva náročné zápasy v našem vzájemném utkání můžete vidět už v sobotu 21. září 2013 od 20,15 ve Štruncových sadech nebo sledovat na ČT Sport.

Plzeň, která se probojovala až do Ligy mistrů má za sebou první domácí utkání proti Manchesteru City. Po nerozhodném výsledku z prvního poločasu podlehla ve druhé půli 0:3 a na body si tak bude muset počkat do dalšího utkání třeba proti CSKA Moskva. „Bojovali jsme a chtěli uhrát pozitivnější výsledek. Soupeř nám ale nedal šanci,“ okomentoval úterní zápas Marek Bakoš pro klubový web. "Porážkou ale nic nekončí," dodává.

Co se týče Gambrinus ligy, poslední utkání sehrála Viktorka Plzeň proti účastníkovi evropských pohárů, Liberci. Obě mužstva v něm předvedla velmi pohledný fotbal, který skončil remízovým stavem 1:1. Celkově je tak Plzeň se ziskem 20 bodů na druhém místě, dva body za Spartou a jeden bod před Libercem. 

Nás Dukláky jistě zajímá, jestli do utkání naskočí Marek Hanousek. Navrátilec, který je tu z Plzně na hostování do konce sezóny. Pro tento zápas má bohužel stopku, takže k žádné přímé konfrontaci nedojde. 

Co se týče našeho posledního vzájemného utkání, příliš šťastné nebylo, už jen z toho důvodu, že jsem 89 minut hráli o deseti hráčích. I tak jsme dobrý výsledek dokázali držet dlouho a proto doufejme, že v jedenácti dokážeme utkání dotáhnout do příznivého konce a zisku bodů.

Luboš Kozel řekl před utkáním: „Čeká nás utkání s kvalitním soupeřem, který hraje Ligu mistrů. Doufám, že nedopadne jako na jaře, kdy jsme v první minutě šli do oslabení a museli celý zápas odehrát v deseti hráčích. Je to pro nás prověrka, protože teď jsme hráli s mužstvy spíše z dolní poloviny tabulky, a naopak nás čekají utkání se třemi mužstvy ze špičky, která hrála evropské poháry. Bude to pro nás dobrá konfrontace. Určitě do Plzně nepojedeme s kůží na trh a pouze bránit. Naopak. Chceme být aktivní a uhrát co nejlepší výsledek.“ 

Poslední utkání soupeře

FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: 78. Kováč - 8. Kolář, ŽK: 4:2 (Rabušic, Frýdek, Rybalka, Pavelka - Petržela, Hořava). Rozhodčí: Královec - Wilczek, Pelikán. Diváci: 6412.
FC Slovan Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Hušek (61. Frýdek), Pavelka - Šural (74. Kalitvincev), Rybalka, Delarge (88. Kolár) - Rabušic.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda (82. Hubník), Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (72. Ďuriš), Kovařík - Bakoš (59. Tecl).

Poslední vzájemné utkání

FC Viktoria Plzeň – FK Dukla Praha 4:0 (1:0)

Branky: 15. Bakoš (Ďuriš), 62. Čišovský (Horváth), 86. Kovařík (Darida), 88. Adamov (Tecl) ŽK: 6. Procházka (PLZ), 49. Bakoš (PLZ), 90. Rajtoral (PLZ). ČK: 1. Vorel (DUK) Rozhodčí: Drábek – Košec, Kovařík. Diváci: 8754.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Limberský – Horváth, Darida (89. Končal) – Ďuriš (87. Zeman), Bakoš (68. Adamov), Kovařík – Tecl.
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Vorel, Štetina, Vrzal – Kalouda (68. Božič), Gedeon, Borek – Berger (46. Přeučil), Hašek, Pospěch (78. Marek).