clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.09.2013

Milan Černý: Doufejme, že do utkání s Jabloncem budu připraven

Náš nejnovější hráč Milan Černý strávil dva roky v tureckém Sivassporu, kde si během druhého roku vážně zranil kotník a téměř osm měsíců netrénoval. Teď zamířil zpět do Čech a na Julisce podepsal roční smlouvu. V rozhovoru se dočtete, jak se Milanovi po týdnu tréninku daří.

Na Dukle už jsi celý týden, jak se tu cítíš?
Cítím se dobře. Tady na Strahově to znám, jsou tu ideální tréninkové podmínky. Ještě sice potřebuji trénovat individuálně s Tondou (kondiční trenér Antonín Čepek, pozn. redakce), protože cítím, že ještě nejsem stoprocentní, ale to bude časem lepší.

Jak takové individuální tréninky probíhají?
Třeba dnešní probíhal tak, že se rozcvičím 20 minut s týmem, pak kondiční příprava s balónem, slalomy, přihrávky, dlouhé balóny a nakonec běhání úhlopříček. 

A co kabina, nejspíš jsi nešel úplně do neznámého prostředí?
Úplně v pohodě. Většinu kluků tady znám, nechci jmenovat, ale víc jak pět určitě. Znám i trenéry, pana Kozla i Suchopárka, toho hlavně z reprezentace.

Kdy se zapojíš plně do tréninků s týmem?
V krátkém horizontu jednoho až dvou týdnů. Když jsem byl ještě v Turecku v Sivassporu, tak jsem absolvoval celou herní přípravu a odehrál i nějaké poločasy. Tam jsem se cítil dobře, ale musím říct, že to bylo po nějakých osmi měsících netrénování a trénoval jsem s prášky. Teď začínáme s Tondou trénovat bez prášků, abychom věděli, jestli to bolí nebo ne. 

Takže tě brzy uvidíme i na hřišti?
Těžko říct, na Plzeň asi ne, doufejme v dalším ligovém zápase.