clanek-1
  • Klub

  • 16.09.2013

Dukla podpořila "Můj první klub"

Jedním ze zásadních bodů filozofie FK Dukla Praha, ne - li tím nejhlavnějším, je výchova dětí a mladých hráčů nejen na fotbalových trávnících, ale i mimo něj. Proto byla podpora projektu Můj první klub jednoznačnou volbou.

Projekt Můj první klub má jasný cíl - přivést ty nejmenší k jednomu z nejpopulárnějších sportů na světě! Můj první klub" díky webové aplikaci na stránkách www.mujprvniklub.cz nabízí rodičům možnost najít pro své děti nejbližší pražské fotbalové kluby směrem k jejich bydlišti či práci. Každý z do projektu zapojených pražských fotbalových klubů má na internetových stránkách svou kartu s informacemi, jež pomohou rodičům přivést dítě ve správný čas na správné místo a nastartovat tak sportovní kariéru své ratolesti.


Dukla se do projektu zapojila z několika důvodů. Jedná se o již zmiňovanou filozofii nebo také o to, že několik hráčů našeho "A" týmu začínalo právě v "menších" klubech. Např. Ondřej Vrzal. "V Libuši jsem byl ještě malý, určitě mě ještě převlékala mamka v šatně. V Dukle je to o koncentraci, máme úplně jiné věci. Když jsem byl malý, tak jsem určitě nechodil na masáže jako teď. A taky ta škvára. Nějaký ten kamínek v koleni jsem měl. Takže jsem často přišel domů s brekem a mamka mi je vytahovala z kolen,“ vzpomínal na svůj první klub náš levý obránce. 


„Pro většinu kluků a holek je fotbal prvním sportem, se kterým přijdou do styku. Díky němu aktivně sportují, udržují se v dobré kondici, tudíž jsou zdravější. Chceme přitáhnout pozornost rodičů směrem k fotbalu při výběru sportu pro své dítě a usnadnit proces přihlášení začínajícího sportovce do fotbalového klubu," říká Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu pro webové stránky projektu.

Tak rodiče, neváhejte a přiveďte svou ratolest do některého z pražských klubů, třeba na Duklu.