clanek-1
  • Články žáci

  • 16.09.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 14. - 15. září 2013

Víkend přinesl v řadách žákovských týmů tři výhry a jednu prohru. Starší žáci U15 zvítězili nad Karlovými Vary 6:3, U14 2:5. Mladší žáci U13 prohráli s Meteorem 3:4, U12 zvítězili 13:10.

1. FC Karlovy Vary - FK Dukla Praha U15 3:6 (1:2)

Branky: Dobiáš 2x (Janko, Tvrdík), Bažo 2x (Šťovíček, PK), vlastní, Pakeš (Bažo).
Dukla Praha: Šťovíček - Šmalcl (56. Pakeš), Kosík, Kubů, Bell - Štědrý, Hamborský, Janko - Palivec (51. Tvrdík), Dobiáš, Bažo.

Trenér Tomáš Večeřa řekl po utkání: "Utkání se hrálo za mírného deště na přírodní trávě o minimálních rozměrech. Utkání hlavně díky domácím (a našim neproměněným šancím) bylo plné osobních soubojů a vášní. Soupeř dokázal 3x vyrovnat, ale pokaždé jsme během pár minut dokázali vstřelit další branku a nakonec přidat ještě další góly a tím utkání definitivně rozhodnout.

Za reakce na obdržené branky a za touhu utkání vyhrát si všichni hráči zaslouží pochvalu!!

1. FC Karlovy Vary - FK Dukla Praha U14 2:5 (1:3)

Branky: 22., 30. - 8. Hamborský, 36. Studnička, 50. Rattay.
Dukla Praha: Nosek – Vácha, Tvrdík, Babka, Bohdan (35. Pelc) – Studnička, Švihálek, Hamborský – Houha (35. Novák), Rattay, Ferreira (35. Švarc).

Trenér řekl o utkání: "Zápas od počátku byl v bojové atmosféře, jelikož hráči z Karlových Varů důrazně přistupovali k naším chlapcům, avšak s tímto jsme se vypořádali a vytvořili si dostatek příležitostí, které jsme dokázali v první půli proměnit. V druhé půli jsme měli více ze hry, což také vyústilo v dostatek gólových příležitostí, ale proměnili jsme pouze jednu."

FK Dukla Praha U13 -  FK Meteor Praha 3:4 (2:2)

Branky: Peake 2x, Dostál 1x.

Trenér Patrik Zeidler řekl o utkání: "Fyzicky, ale hlavně psychicky náročné utkání nás čekalo s až neuvěřitelně namotivovaným mužstvem. Hra se přelévala od branky k brance, naši hráči se dostávali častěji do zakončení, ovšem kvalita nebyla příliš valná. Soupeř spoléhal na nebezpečné rychlé protiútoky a na své silné individuality. Z naší optické fotbalové převahy jsme však dokázali vytěžit pouze 3 branky, také proto, že se na nich podílela pouze jedna naše sedmička. Stejně jako v utkání s Kladnem jsme nezvládli klíčové okamžiky v podobě pokutových kopů a jelikož soupeř si počínal o něco chladnokrevněji, byl v celkovém součtu o jednu branku šťastnější."

FK Dukla Praha U12 - FK Meteor Praha 13:10 (6:6)

Branky: 4x Novotný J., 2x Kočí, 2x Helgert, Šebrle, Novák, Ježek, Ciolek, Kozojed.
Dukla Praha I.: Štefan, Kleček, Pospíšil – Novotný, Šebrle, Novák, Šátek – Kočí -- Kozojed, Mlejnek. II.: Peřina, Houška, Mejdr – Ježek, Novotný, Ciolek, Hypius – Noll -- Helgert.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Utkání proti běhavému a bojovnému soupeři jsme rozhodli až v poslední čtvrtině naší trpělivou a aktivní hrou. V průběhu prvního poločasu se nám nedařila rozehrávka, především pomoc a nabídka středových hráčů nebyla úplně v pořádku. Problémy jsme měli i se zvládnutím dlouhých míčů soupeře, při kterých jsme často přepadávali a nabízeli soupeři dostatek možností k zakončení. Ze začátku druhého poločasu nám soupeř svým aktivním napadáním dost ztěžoval naší hru a my jsme se jen těžko posouvali s míčem směrem dopředu. Odvážná a trpělivá hra a především zachování klidu na míči nám nakonec přineslo kýžený výsledek v podobě hezkých individuálních i kombinačních akcí veprostřed hřiště i před brankou soupeře."