clanek-1

S Plovdivem bez vítězství

06.02.2013, 14:00

FK Dukla Praha

0:2

(0:0)

Přípravná utkání 2012/13

PFC Botev Plovdiv

Sestava domácí: Rada - Romera, Božič (46. Jeřábek), Štetina, Vrzal - Malý (46. Berger), Borek (46. Ouedraogo), Kalouda (46. Podrazký) - Albiach, Pospěch, Svatonský

Sestava hosté: Stahovyak, (68. Andonov), Pereira, Sprokel (46. Rahoff), Minev, (60. Karaslavov), Arthur, Irshak (79. Aitova), Ognyanov (70. Galchev), Nedelev (64. Vander), Dyakov (65. Kristus), Pedro (56. Pavlov), Kostov (55. Bamogo)

  • Branky: 85. Galchev, 90. Bamogo
První utkání na soustředění na Kypru skončilo pro Duklu porážkou 0:2 s bulharským celkem Botev Plovdiv. Utkání ovlivnilo sporné rozhodnutí rozhodčích. Ti neuznali gól Dukly, kterým by šla do vedení 1:0, pro údajný ofsajd. Během utkání také velmi silně pršelo, což se podepsalo zejména na těžkém terénu.


Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: "Pro nás to dnes bylo první utkání na přírodní trávě. Soupeř zde hrál již třetí utkání, takže v úvodu byl Botev lepší. Postupem času jsme hru vyrovnali, i když tam stále bylo hodně chyb v přechodové fázi. Poločasový výsledek 0:0 ale odpovídá dění na hřišti. Soupeř měl jednu šanci se zakončením do tyče, my jsme měli šanci po centru Svatonského na Néstora Albiacha, který míč sklepl na Kaloudu a ten trefil přesně stojícího brankáře. Ve druhém poločase začalo více pršet a terén byl stále těžší, ale postupem času jsme byli aktivnější. Opět jsme dobře neřešili situace kolem vápna, ale nakonec jsme dali v 76. minutě gól, který bohužel rozhodčí neuznal pro ofsajd. Ten nebyl, jak jsme viděli na videu. Zápas se rozhodl v závěrečných pěti minutách, kdy soupeř vstřelil krásnou branku z třiceti metrů a druhou branku jsme dostali z brejku, kdy jsme otevřeli hru a chtěli vyrovnat. Soupeř nám oplatil porážku z léta. Ta utkání měla podobný průběh, ale určitě máme na čem pracovat a co zlepšovat."