clanek-1

Domácí remíza proti Slovácku

19.10.2017, 18:00
Juliska

FK Dukla Praha

1:1

(0:1)

11. kolo, HET liga 2017/18

1.FC Slovácko

Sestava domácí: F. Rada (C) – Preisler, Mario Holek, Jiránek, Podaný – Milošević, Koreš (62. Djuranović), Daniel Tetour – Schranz (73. Brandner), Holenda, Holík (57. Bilovský).

Sestava hosté: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Divíšek, Šimko – Navrátil (76. Juroška), Šumulikoski (C), Havlík, Machalík – Zajíc – Petr (66. Sadílek).

  • Branky: 79. Podaný – 41. Zajíc.
    ŽK: 26. Holenda, 89. Daniel Tetour – 38. Divíšek, 40. Šumulikoski, 40. Petr.
    Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Flimmel
  • Diváci: 1332
Slovácko se stalo prvním týmem, který dokázal v aktuálním ročníku HET ligy na Julisce skórovat. Hosté šli v prvním poločase do vedení zásluhou Zajíce. Za Duklu vyrovnal 11 minut před koncem Jakub Podaný a rozhodl tak o konečné dělbě bodů.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Slovácko známe, myslím, že je to stabilizovaný tým v defenzivě i ofenzivě, nedostávají moc branek, jsou kompaktní a disciplinovaní, takže jsme věděli, že to bude těžký soupeř. V prvním poločase jsme si s tím přesto poradili dobře, zvládli jsme kombinovat, říkali jsme si, že bychom jen chtěli větší důraz do pokutového území. Před koncem prvního poločasu jsme ale vytvořili hrubku, která Slovácko bohužel posadila na koně. Tvořit a zkusit otočit zápas proti soupeři, který umí tak kvalitně držet míč, bylo pro nás těžké. Nás to srazilo, nějakou dobu jsme běhali od ničeho k ničemu a nemohli jsme se do ničeho dostat. Potom se nám vydařila střídání, která hru oživila, a v dobré fázi hry jsme si pomohli standardní situací, takže to bylo 1:1 a dostali jsme se do zápasu. Když to bylo nahoru a dolů, bylo to o tom, kdo gól vstřelí, my jsme měli dvě příležitosti, které jsme mohli vyřešit a nakonec by pro nás zápas třeba dopadl výsledkově lépe, nicméně se tak nestalo. Slovácko si samo nevytvořilo žádnou šanci, jen tu, kterou jsme mu vytvořili my. Ze zápasu jsme mohli vybojovat víc.“