clanek-1

U16: Vítězný obrat jsme dokončili v penaltovém rozstřelu

13.05.2017, 12:30
Malý st. Strahov

FK Dukla Praha

3:2sn

(0:2)

23. kolo, Česká liga dorostu U16 A 2016/17

FK Příbram

Sestava domácí: Absolín – Matoušek, Bican, Březina, Mládek – Dostál, Kozel, Jeřábek (66. Mentberger) – Jančí (46. Pátek), Hodek, Ludvíček (56. Kubeš).

Sestava hosté:

  • Branky: ​61. Dostál (Hodek), 69. Kozel (Pátek) – 28. Červeňák, 30. Obdržal.
V dalším domácím utkání jsme na Strahově přivítali Příbram. Po prvním poločasu jsme sice prohrávali o dvě branky, v tom druhém jsme však dokázali vyrovnat a v závěru sahali po vítězství. To jsme nakonec získali až po úspěšném penaltovém rozstřelu.

Hodnocení trenéra:

Tomáš Kulvajt: „V úvodu utkání jsme měli několik dobrých šancí na vstřelení branky, ty jsme však nevyužili. Naopak jsme v rozmezí dvou minut v 28. a 30. minutě inkasovali. Ve druhém poločase jsme však příbramské aktivní kombinační hrou dokázali zatlačit a přišly i brankové příležitosti. V 61. minutě snížil krásnou střelou z trestného kopu přes zeď Dan Dostál a v 69. minutě proměnil David Kozel penaltu po faulu na Matěje Pátka. Do konce zápasu jsme měli ještě další možnosti, které jsme však nedotáhli, a tak následoval penaltový rozstřel. V něm exceloval Vojta Absolín, který z pěti příbramských pokusů zneškodnil tři a dotáhl obrat v utkání do vítězného konce.“