clanek-1

Dukla vybojovala v derby se Slavií bod

13.05.2017, 18:45
EDEN ARÉNA

SK Slavia Praha

2:2

(1:1)

28. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Pavlenka – Frydrych (K), Lüftner, Deli, Bořil (66. Van Buren) – Ngadeu – Sýkora (59. Tecl), Hušbauer (84. Milan Škoda), Barák, Zmrhal – Mešanovič.

Sestava hosté: F. Rada – Juroška (82. Smejkal), Štetina, Šimůnek, Podaný – Marek Hanousek (K), Daniel Tetour, Bezpalec (77. Edmond) – Olayinka, Holenda, Koreš (62. Bilovský).

  • Branky: 16. Mešanovič, 69. Barák (pen.) – 30. Koreš, 80. Edmond.
    ŽK: 28. Barák, 32. Hušbauer, 39. Ngadeu – 16. Šimůnek, 66. Juroška, 69. Štetina.
    Rozhodčí: Příhoda – Kotalík, Boček.
  • Diváci: 13974
Před čtrnácti tisícovou návštěvou sehráli hráči Dukly nervy drásající utkání proti o mistrovský titul bojující Slavii. Gólový účet utkání otevřel Mešanovič, ale o čtvrt hodiny později odpověděl exslávista Koreš. Ve druhé půli šli opět do vedení domácí zásluhou Barákovy penalty, avšak svěřencům Jaroslava Hynka přisoudil bod 10 minut před koncem střídající Edmond.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Slavia se prezentuje jednoduchým fotbalem, a potvrdila to i v tomto zápase, na což jsme byli připraveni. Umožnila nám hrát naši hru, hlavně v prvním poločase, kdy jsme jí byli více jak vyrovnaným soupeřem a dařila se nám naše kombinační hra. Neměli jsme nějak zásadně moc šancí, myslím si, že Slavia jich měla o jednu nebo dvě více. Spíš takové závary, které jsme zvládli. Pak jsme se snažili přestát začátek druhého poločasu, kdy jsme chtěli být aktivní, to se nám ale nepodařilo, byli jsme málo přesní a Slavia si vytvořila větší množství standardních situací a tlak, takže tam to byly spíš “atletické závody“ z naší strany. Pak přišla ta penalta, která Slavii posadila na koně. My jsem se s tím vypořádali dobře, dostali jsme se zpět do utkání a ta vyrovnávací branka to rozdala na obě dvě strany stejně. Kdyby si ve svých situacích poradil lépe jeden nebo druhý tým, mohly na obou stranách padnout branky a utkání mohlo dopadnout jinak. Nicméně když budu víc Duklák, myslím si, že ta remíza tomu sluší.“

Jaroslav Šilhavý: „Nebudu zapírat, že jsme zklamaní. Kluci se dnes hrozně nadřeli a to kýžené vítězství, v které jsme dnes doufali, se nedostavilo. Poslední krok se ukázal jako ten nejtěžší a vidíme to i na hráčích, že ten stupňující tlak a s tím ruku v ruce jdoucí nervozita, způsobuje chyby a ty nás připravují o lepší výsledky. Nemůžu hráčům říct, že by to dnes neodmakali. Dukle jsme, byť kombinačně hrála velmi dobře, ty góly v podstatě nabídli a jinak podle mě žádné další šance moc neměli. Možná něco málo. Ale my šancí měli hodně, na to, abychom ten výsledek, po vedení 2:1, potvrdili. Nestalo se tak, nevyužili jsme šanci od Plzně, která včera ztratila. Nicméně pořád je to v našich rukou, pořád máme náskok 2 body, je to otevřené a konec bude zajímavý.“