clanek-1

Dvougólová porážka ve Štruncových sadech

29.04.2017, 20:15
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

2:0

(2:0)

26. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (66. Pilař), Ivanschitz (86. Poznar), Kopic – Bakoš (C) (76. Krmenčík).

Sestava hosté: F. Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Marek Hanousek (C), Daniel Tetour, Mustedanagič (76. Juroška) – Milošević (81. Bezpalec), Holenda, Olayinka.

  • Branky: 21. Petržela, 25. Bakoš (pen.).
    ŽK: 13. Hájek, 17. Bakoš – 21. Olayinka, 45+1. Kušnír.
    Rozhodčí: Franěk – Myška, Arnošt.
  • Diváci: 10329
Herně to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním dvakrát udeřila domácí Viktoria a šancí na straně Dukly bylo poskrovnu, druhá půle hned ve svém úvodu přinesla dvě velké příležitosti ke skórování pro hostující fotbalisty a celkově vyrovnanou partii. Na přesné trefy Petržely s Bakošem bohužel nedokázali Dukelští odpovědět, a tak tři body získala domácí Plzeň.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Do Plzně jsme přijeli s tím, že budeme chtít hrát velice aktivně a pokud to půjde, tak hrát svoji vlastní hru. Ale bohužel celý první poločas se nám nedařilo presovat a získávat balóny, abychom mohli být na míči my, a tím jsme Viktorce usnadnili sběr odražených balónů nebo třeba i zakládat útok a kombinovat. Z takové naší bojácnosti pak pramenily obě branky, které se pak těžko dohání. Myslím si, že to, co jsme chtěli původně hrát, se nám dařilo ve druhém poločase a kdybychom dali ty dvě branky, které byly nachystané v začátku druhé půle, a zápas zremizovali, mohli jsme hrát o úplně jiný výsledek. Dva rozdílné poločasy, ale proti takovému týmu, jako je Viktorka, hrát jen jeden nestačí. Takže domácí zaslouženě vyhráli.“

Zdeněk Bečka: „Já musím po tom náročném týdnu, co máme za sebou, složit hráčům poklonu, protože dnešní zápas oddřeli, vybojovali a zaslouženě jsme získali tři body.“