clanek-1

Porážka v derby se Spartou

04.03.2017, 18:00
Generali Arena

AC Sparta Praha

1:0

(1:0)

19. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Koubek – Karavajev, Mario Holek, Mazuch, Hybš – Čermák, Sáček – V. Kadlec (85. Holzer), Josef Šural – Lafata (K) (75. Konaté), Albiach (61. Mareček).

Sestava hosté: F. Rada – Kušnír (72. Brandner), Štetina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (83. Edmond), Marek Hanousek (K), Tetour (79. Bílovský) – Milošević, Holenda, Olayinka.

  • Branky: 5. Šural.
    ŽK: 33. Sáček, 36. Lafata – 19. Tetour.
    Rozhodčí: Hrubeš – Vysloužil, Arnošt.
  • Diváci: 8936
Ani velmi dobrý výkon týmu Dukly nestačil na bodový zisk proti pražské Spartě. V úvodu zápasu zařídil jediný gól utkání střelou zpoza vápna Josef Šural. I přes řadu šancí a herní převahu se střelci na straně týmu z Julisky prosadit nedokázali.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „První poločas jsme promarnili. Mohli jsme být ve spoustě věcí aktivnější, přesnější a odvážnější. Druhý poločas vypadal úplně jinak. Jestliže Sparta v něm měla první šanci, my mohli utkání otočit. Pak se střelecké příležitosti střídaly na obou stranách. Čím více se blížil závěr utkání, tím více jsme riskovali, takže Sparta v samotném závěru měla dvě dobré šance. Mohli jsme dosáhnout na bod, ale Sparta jednou vystřelila na branku daleko přesněji, vstřelila gól a vyhrála.“

Tomáš Požár: „Poslední zápasy nám chybí klid na míči a v kombinaci se trápíme. Na druhou stranu jsme věděli, že tenhle zápas musíme vyhrát. Dukla má velmi dobrý tým, schopný kombinovat. Nebylo to nic jednoduchého. A přesto, že víme, že ta hra není úplně ono, jsme potřebovali bodovat, a to se podařilo.“