clanek-1

Dukla slaví vítězství! Ze Zlína vezeme všechny tři body

26.11.2016, 15:00
Letná

FC Fastav Zlín

0:1

(0:1)

15. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: S. Dostál – Kopečný (82. Jordan), Jugas, Hájek (K), Matejov – V. Vukadinovič, Hnaníček, Traoré, Štípek (66. Fantiš) – Harba, Diop (11. Holík).

Sestava hosté: F. Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič – Marek Hanousek (K), Považanec (88. Smejkal), Bezpalec – Čajič (83. Manzia), Néstor (66. Beauguel), Olayinka.

  • Branky: 8. Olayinka.
    ŽK: 49. Považanec, 84. Kušnír, 90+2. Miloševič, 90+2. Smejkal.
    Rozhodčí: Julínek – Wilczek, Ratajová.
  • Diváci: 4589
Naprosto zasloužené vítězství nad druhým týmem tabulky ePojisteni.cz ligy na jeho hřišti. Toho dosáhli hráči Dukly ve vyhecovaném zápase, jímž uzavřeli první polovinu ligového ročníku. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal Peter Olayinka, který uklidil do sítě Néstorův centr nekompromisní hlavičkou.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Dnes se mi to hodnotí krásně, čekali jsme dlouho na body a dnes jsou konečně naše. Sice jsme zůstali za svým herním projevem, protože si myslím, že dokážeme hrát lépe, ale pro nás to bylo těžké utkání. Kluci byli maximálně koncentrovaní, trochu nervózní a jak jsme vstřelili branku, tak nám malinko polevila aktivita. Jednoznačně jsme věděli, že musíme Zlín tlačit. Do druhého poločasu jsme si chtěli udržet organizaci hry, tlačit na míč, což si myslím, že se nám, až na pár věcí, podařilo, a i když náš výkon nebyl takový, jako jsme zvyklí, tak celkové zlepšení faktorů, které nám v minulých kolech ty výsledky vzaly, nám přineslo dnešní výhru.“

Bohumil Pánik: „Utkání jsme bohužel prohráli ve fázi, kdy jsme se mohli usadit na špici. Je to důkaz toho, že mužstvo má svoje rezervy a toho, že ta blízkost vítězství, remízy a prohry je velmi malá. Soutěž je obrovsky vyrovnaná a spousta mužstev hraje na hraně. Dnešní utkání pro nás nezačalo dobře, zranil se nám hráč, než jsme se z toho probrali, tak jsme dostali gól a začínali jsme de facto zápas znovu. Proti Dukle, když prohráváte, se to těžko otáčí. Slavia Praha proti ní také neměla moc šancí, my také ne. Hrají tam detaily. Nám dneska prakticky v útočné fázi nevycházelo nic - každý vypadlý balon byl u Dukly. Soupeř byl na to utkání asi připravenější než my. Ten závěr už nebyl příliš fotbalový, už se moc nehrálo a nás vyváděla z tempa ta „nehra“ Dukly. V závěru, kdy jsme už hráli vabank, nám tam hosté šli a mohli vítězství potvrdit dalším gólem, který jsme nedostali i díky Standovi v bráně. Myslím, že tady Dukla zaslouženě vyhrála, protože byla ucelenějším týmem.“