clanek-1

Prohra v domácím derby se Slavií

18.11.2016, 20:15
Juliska

FK Dukla Praha

1:2

(1:0)

14. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

SK Slavia Praha

Sestava domácí: F. Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič – Marek Hanousek (K), Považanec, Daniel Tetour (87. Smejkal) – Olayinka (71. Beauguel), Néstor, Čajič (74. Juroška).

Sestava hosté: Pavlenka – Mikula, Bílek (K), Frydrych, Bořil – Zmrhal (46. Mešanovič), Hušbauer (78. Ščuk), Ngadjui, Barák, Mihalík (70. Van Buren) – Milan Škoda.

  • Branky: 45. Čajič – 54. Mešanovič, 64. Milan Škoda.
    ŽK: 27. Kušnír, 63. Tetour, 84. Považanec – 49. Hušbauer, 83. Bořil.
    Rozhodčí: Královec – Vlasjuk, Kubec.
  • Diváci: 5273
Dukla se první výhry v novodobé historii nad rivalem z Edenu nedočkala. Přestože domácí poslal v posledním minutě první půle do vedení povedenou střelou Čajič, hosté odpověděli po přestávce dvěma góly a stejně jako v minulé sezoně vyloupili Julisku.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Šilhavý: „Musím složit poklonu našemu mužstvu, za charakter, který dnes v zápase ukázalo. Soupeř v prvním poločase velmi dobře kombinoval, přehrával nás. Do šatny jsme si nechali dát gól. Naštěstí jsme to dokázali otočit. Ačkoliv na závěr vládl trošku chaoz, kdy se Dukla snažila dostat míč nákopy na vysoké hráče do brány, ale udrželi jsme to a já jsem za tři body opravdu rád.“

Jaroslav Hynek: „První poločas byl z naší strany velice kvalitní a zaslouženě jsme ho zakončili brankou. Bylo nám jasné, že Slavia po poločase hru zjednoduší, půjde do většího tlaku. Prvních pět minut tomu tak bylo, ale pramenila z toho naše brejková situace, která mohla naše vedení navýšit, ale nepovedlo se a hned vzápětí jsme mohli některé situace řešit více v klidu, tak aby z nich nebyly ty standardky, ze kterých vzešel nákop Pavlenky do pokutového území a my po horší komunikaci našich stoperů vytvořili příležitost pro Mešanoviče. Gól Slavii nakopl a my, než jsme se dostali zpátky do zápasu, tak jsme prohrávali 1:2. Pak měl na noze vyrovnání Honza Juroška, to byla škoda, protože kdybychom se dostali zpět do zápasu, myslím, že by se to otočilo zpět pro nás. Bohužel se tak nestalo. Slavia dala dvě branky, otočila zápas a odjela se třemi body.“