clanek-1

Dukla si z Olomouce veze bod za bezbrankovou remízu

21.11.2015, 17:00
Andrův stadión

SK Sigma Olomouc

0:0

(0:0)

14. kolo, Synot liga 2015/16

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Buchta – Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek – Moulis (89. Plšek), Houska, Šindelář, Petr, Falta (84. Malec) – Vašíček (69. Halenár).

Sestava hosté: Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Hanousek, Považanec, Čajič (90. Tetour Dan.) - Berger (72. Přikryl), Krmenčík (81. Beauguel), Mareš.

  • ŽK: 34. Hubník, 51. Vepřek – 41. Hanousek, 49. Čajič.
    Rozhodčí: Proske – Blažej, Nádvorník.
  • Diváci: 3439
Utkání na Hané skončilo nerozhodným výsledkem 0:0. V utkání chyběly výraznější šance na obou stranách. Za hostující tým z Julisky nevyužil největší šanci 6 minut před koncem Aldin Čajič. Naopak gólman Rada několikrát podržel tým dobrým zákrokem.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „V dnešním utkání jsme se chtěli odrazit od poctivosti, bojovnosti a důrazu směrem do defenzivy. Ale pokud chceme uspět, tak k tomu musíme přidat i kvalitu v ofenzivě, a to se nám podstatnou část zápasu nedařilo. Byli jsme nepřesní v kombinaci a ztráceli jsme zbytečně míče. Ale defenziva fungovala, takže se hrálo převážně ve středu hřiště a střel na bránu moc nebylo. První půle byla vyrovnanější, ve druhé nás domácí zatlačili, byli aktivnější a měli několik situací, které mohly skončit gólem. V závěru jsme zas byli nebezpeční my, a kdybychom měli víc štěstí, mohli jsme dát i gól. Tím pádem to je podle mě zasloužená a spravedlivá remíza.“

Václav Jílek: „Mě nezbývá, než potvrdit slova trenéra Kozla. Čekali jsme Duklu malinko otevřenější a ofenzivnější. Nakonec jsme narazili na Duklu, která byla velmi kompaktní a organizovaná do defenzivy, takže jsme si během celého zápasu nevytvořili vyloženou gólovou situaci. Myslím, že jsme mohli být trochu hladovější a důraznější v šestnáctce, pár situací tam na to bylo. Možná nás zradila předfinální fáze, kdy většinou končil míč na prvním hráči soupeře. Dukla byla ve středu hřiště kvalitnější, hrála jednodušeji a to nám chybělo. Takže z pohledu celkového vývoje je remíza zasloužená.“