clanek-1

Dukla má za sebou souboj s Plzní. O vítězi rozhodly penalty!

15.03.2015, 14:15

FK Dukla Praha

2:3

(1:0)

20. kolo, Synot liga 2014/15

FC Viktoria Plzeň

Sestava domácí: Rada – Karavajev, Polom, Štetina, Mat. Hanousek – Mar. Hanousek, Gedeon, Čajić – Mareš (78. Blažek), Přikryl (75. Tetour), Berger (84. Beauguel).

Sestava hosté: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Baránek, Limberský – Hrošovský, Vaněk (87. Holenda) – Kovařík, Kolář, Petržela (78. Horváth) – Mahmutovič (60. Tecl).

  • Branky: 41. Mar. Hanousek, 74. Limberský (vla.) – 51. Kovařík, 72. a 90. Kolář (2x pen.). ŽK: 34. Rada, 72. Mareš, 89. Karavajev - 38. Kolář, 53. Rajtoral, 82. Baránek, 90. Holenda. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pospíšil.
Dukla měla k úspěchu neuvěřitelně blízko. Bohužel v cestě za ním ji zabránily dvě odpískané penalty, a tak se rozchází se západočeským celkem prohrou v poměru 2:3.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: "Sahali jsme po dobrém výsledku s mužstvem, které vede ligu. A proto jsem z konečného výsledku zklamanej. Do utkání jsme nevstoupili dobře, Plzeň nás zatlačila, byla kvalitnější, ale naštěstí jsme tenhle časový úsek přečkali bez obdržené branky a postupem času jsme získávali půdu pod nohama, hru jsme vyrovnali, začali jsme být nebezpeční směrem dopředu. Vytvořili jsme si vyloženou šanci Přikrylem a z druhé situace, kdy Berger výborně vyřešil hru jeden na jednoho a poslal finální přihrávku Markovi Hanouskovi, byl gól. Bohužel jsme vedení dlouho neudrželi a hned po půli inkasovali. Ale potom bylo utkání otevřené. Plzeň se dostala do vedení z penalty, na kterou jsme dokázali rychle reagovat ze standardní situace a dostat se znovu do hry. Mrzí mě, že o takovém utkání rozhodne velice sporná penalta v 90. minutě."

Miroslav Koubek: "Je to pro nás cenné vítězství, které se ale nerodilo lehce. Po včerejším výsledku v Jablonci bylo důležité vyhrát. Mužstvo za tím šlo tvrdě, zvolili jsme útočný a aktivní způsob. Měli jsme dobrý začátek utkání, osm nebo deset minut jsme hráli na jednu bránu a vypadalo to dobře. Dukle, která na nás hrála zezadu, se podařil brejk a to byla komplikace. Druhý poločas jsme přišli brzy k vyrovnání, což nás uklidnilo a nakonec šli i do vedení. Pak jsme si to ale opět zkomplikovali. Podle mého názoru jsme měli větší vůli jít za vítězstvím a tím jsme dokázali otočit zápas. Nebylo lehké pohlídat brejkové situace Dukly. Jedná se o mužstvo silné na míči, které si je umí vykombinovat. Toto pořád hrozilo. V zápase jsme měli převahu, Dukla měla jen pár pasáží, kdy jsme se museli my bránit v bloku, ale jinak jsme byli pořád nahoře a dobývali obranu soupeře."