clanek-1

16.08.2014, 12:00

FK Teplice

5:2

(3:2)

2. kolo, Starší žáci U14 2014/15

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šerák (36. Basl) - Novichikhin, Havlíček, Hodek, Podzimek (36. Ludvíček) - Holoubek, Novák, Urban (36. Dolák) - Kozel (46. Linhart), Dostál, Janků (46. Dvořák).

  • Branky: Novák 2x (Dostál 2x, Janků).

Hodnocení trenéra:

Erik Čala: "Nevydařený vstup do utkání znamenalo rychlé vedení domácích 3:0 (12. minuta). Teplice využily individuální chyby Jáchyma a špatného postavení a komunikaci stoperů. Postupně jsme se začali osmělovat a díky větší kvalitě na míči se nám podařilo vyrovnat hru. Po pěkné kombinaci Martina a Dostiho, Novas snížil na 3:1. Aktivním napadáním se nám dařilo získat míče již na soupeřově polovině, s tím přicházeli i další šance. Martin v situaci 1 v 1 byl faulován ve vápně, bohužel z pokutového kopu nastřelil pouze tyč. O chvíli později trefil spojnici Novas. Do poločasu se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Dosti obral obránce o míč a posunul ho na volného Novase, který po kličce obešel brankáře a skóroval.
Domácím se dařilo druhý poločas dobře kombinovat. Nám se nedařilo udržet déle míč, ale soupeře jsme do vyložených šancí nepouštěli. Nakonec utkání rozhodla ztráta míče v našem vápně a šťastná branka domácích. Přesto kluci nepolevili v bojovnosti a vypracovali si slibné příležitosti, které neproměnili.
Teplicím gratulujeme ke kvalitnímu výkonu a vítězství. Naši chlapci si zaslouží pochvalu za pozitivní reakci a výkon za stavu 3:0 pro domácí."